Viktig poäng i Göteborg


Stefan Ridderwall räddade Djurgården

Elitserien omgång 24
Frölunda Indians - Djurgårdens IF 3-3
efter förlänging
2-1, 0-2, 1-0, 0-0
Mål:VF: Joel Lundqvist, Tomi Kallio & Fredrik Pettersson
Mål:DIF: Marcus Nilson, Michaek Holmqvist & Marcus Kruger
Skott: 40-19
(14-7 12-7 11-5)
Publik: 11492

En viktig pinne i Göteborg
Djurgården bärgade en viktig pinne i Göteborg ikväll när man fixk med sig 3-3 i Scandinavium ikväll. Frölunda ägde matchen sett till det hela men DIF var effektiva ikväll. Marcus Nilson gjorde mål på första skottet för att ta ett exempel. Frölunda kom ut som ett nytt lag sett mot tidigare matcher. De spelade ett mycket bättre anfallsspel och skapade några chanser som Stefan Ridderwall tog hand om. DIF fick ett powerplay som man spelade hysat på men inte fick in pucken. Nästa gång det blev powerplay var det Frölundas tur. Då klev lagkaptenen Joel Lundqvist fram och slog in en retur, helt plötsligt hade Frölunda både gjort mål framåt och det i powerplay. Vilket de inte gjort på två och en halvmatch samt på över en halvtimme i spel fem mot fyra. Av bara farten kom tvåan i nästa anfall, Tomi Kallio styrde in ett skott från Joakim Andersson. Vändning på 23 sekunder. Det kändes tungt men det var väl ändå rättvist.

I andra hade Frölunda domaren med sig och fick parkera i anfallszon tack vare ett par billiga utvisningar från domare Thomas Andersson. VF hade ett mäktigt övertag men fick inte in pucken och DIF klarade ut det. I ett tokigt byte kommer DIF tre mot noll, Patrik Cehlin spelar Mikael Holmqvist som skjuter en gång, tar returen och det är kvitterat 2-2. Frölunda fortsatte med piggt anfallsspel och såg till så DIF inte kom upp alls. I slutet på perioden så får DIF ytterligare ett powerplay där Marcus Kruger gör 2-3 i tom kasse på en retur från Johan Holmqvist. Dock så föregick målet av en konstig situation vid Frölundas blålinje där Andreas Holmqvist och en Frölundaspelare hade en privat uppgörelse men domaren lät det passera. Det kändes knappt rättvist med DIF-ledning, för DIF hade inte mycket av spelet men var effektivt så här långt. DIF fick lite momentum efter målet och både Andreas Engqvist och Christian Eklund hade jättelägen till 2-4 vilket kunde förändrat matchbilden mer men inga mer mål innan paus

I tredje jagade Frölunda en kvittering, DIF tätade bakåt och hade inte mycket framåt. Kvitteringen skulle komma när DIF tappar markering framför egen kasse och retstickan Fredrik "Myggan" Pettersson drar in en retur bakom Stefan Ridderwall. Det kändes rättvist och var ett viktigt mål för hemmalaget Frölunda. Frölunda gick för ett segermål men Djurgården kom inte upp, de verkade nöjda med oavgjort. Matchen till sudden och varsina lägen för lagen, Marcus Kruger la ett lojt pass mot Mike Zigomanis som inte hann upp pucken, riktigt slarvigt av Kruger i det läget. Frölunda höll pucken i en minut i egen zon innan man spelade upp i anfall. Det såg också konstigt ut, vad väntade de på? Frölunda jagar väl alla poäng man kan efter tre raka torsk? Matchen slutar 3-3 och det svider nog lite hos Frölunda som gör en bra match och nog skulle vunnit. DIF spelade snålt och tight. Det saknas lite framåt och det känns lite tunnt framåt när Jimmie Ölvestad inte är med och visar vägen med sitt fysiska spel högt upp i banan. Hoppas Jimmie är tillbaka på tisdag. Då är det ännu en svår bortamatch, Färjestad.

Tre bästa spelarna
*** Stefan Ridderwall
** Andreas Holmqvist
* Marcus Kruger

Skellefteå-HV71 3-4 efter sudden
SAIK såg ut att gå mot segern men räkna aldrig ut HV71. HV knep segern i sudden.

Modo-Rögle 4-1
Vilken show, vilken match, vilket lag och vilken kedja. Första femman med Foppa, Näslund och Svartvadet hade lekstuga i början av matchen. Foppa gör förstås mål det första han gör, i spel fem mot tre får han en kalasmacka av Mackan. Modo ägde totalt idag och framför allt med första kedjan på isen. 2-0 målet var en hockeydelikatess som hette duga, Peter Forsbergs dragning och sen passningen till Hannu Pikkarainen som direktskjuter. Modo lekte i det läget och Rögle hade inte mycket att komma med. Modo lyftes både av sina stjärnor i Forsberg och Näslund och av sin hemmapublik, fullsatt för kvällen på Banken. Modo vann till slut med 4-1 och tog en säker trepoängare. Så länge laget får se ut så här så glöm allt vad Kvalserie heter. Nu är dom en slutspelskandidat, för jag kan inte tänka mig annat. Det ska bli intressant att följa Modo nu några matcher och se vad gubbarna kan utföra.

Brynäs-Luleå 4-3 efter sudden
Luleå kopplade grepp om matchen och det kändes som de gick mot tre enkla men Brynäs kom in i matchen och vände på steken, starkt. Viktig seger i sudden.

Färjestad-Södertälje 5-1
Kvällens säkraste hemmaseger startade inte alls säker. SSK tog ledningen innan FBK vaknade till och till slut vann enkelt.

Timrå-Linköping 3-1
Timrå stod för omgångens skräll när man slår LHC hemma. LHC tog ledningen med hjälp av sina tjecker men Timrå kvitterade och gick förbi till en oerhört viktig seger för att ta sig ur bottenträsket och därmed får Challe jobba lite till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0