Lördag innebär Elitseriehockey!


Scandinavium, Göteborg


Elitserien omgång 24
Frölunda Indians - Djurgårdens IF
Scandinavium 16.00

Svår match..
Det är match i mardrömsarenan för DIF, visserligen två raka segrar i seriespel men vinna mot Frölunda på bortaplan är bland det svåraste i serien. Frölunda har ett sargat självförtroende efter tre raka förluster och bara ett enda mål gjort framåt. Uffe Dahlén har en del att tänka på med sitt stjärnlag. Frölunda är ändå stabila hemma och det skulle icke förvåna mig om man går in och får ett eller två snabba under de första tio minuterna. Frölunda brukade starta så bra under ett tag när de var nästintill oslagbara på hemmais, i alla fall för Djurgårdens del. DIF vann senast och bröt sin negativa trend. Idag blir det ett nytt kraftprov, jag underskattar inte Frölunda trots sina tre raka torsk. Det är på deras hemmaplan så ett varningens finger! För DIF gäller det att stå emot första tio och så fort som möjligt ta tag i matchen. Senast mot Brynäs var det riktigt dåligt. DIF har en förmåga att starta dåligt och gärna också släppa in första målet så man får jaga direkt vilket förmodligen sker idag med.

Läget i lagen: Hemmalaget Frölunda har lite frågetecken på backsidan, Christian Bäckman, Henrik Tömmernes, Ville Mäntymaa, samt forwardsen Andreas Karlsson och Riku Hahl missade matchen senast och är frågetecken.
Djurgården fortsätter med Stefan Ridderwall mellan stoplarna, men Jimmie Ölvestad och Jacob Josefsson saknas än, tungt, framför allt att inte Jimpa kan spela. Men de båda är förhoppningsvis tillbaka på tisdag mot Färjestad, ännu en av de svåraste bortamatcherna. I övrigt ser laget ut som senast, men Patrik Cehlin är tillbaka 

Övriga matcher 16.00:
Timrå-Södertälje
Skellefteå-HV71
Färjestad-Södertälje

17.00 Brynäs-Luleå

 --> 18.30 Modo-Rögle 

#21Forsberg
och #19 Näslund

Peter Forsberg
och Markus Näslund gör comeback, Foppa har vart sjuk medans Mackan Näslund har tränat för en comeback. Ikväll inför ett fullsatt Swedbank Arena så gör de comeback och spelar ihop. Förväntningarna är nog skyhöga på de två gamla NHL-stjärnorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0