"Låt förbund och disciplinnämnd döma hockeyn!!!"

Klicka här: ->Från hockeykanalen.se

"Tidigare Timråjunioren
Joakim Toivonen var inte helt nöjd i en match mot Sollefteå nyligen. Då slogs han med Marcus Erlander och när slagsmålet var avslutat -trodde alla - gav han sig på Erlander en gång till. Den andra rundan slutade illa för Erlander som fick näsbenet avslaget, spricka på okbenet och svårigheter att andas på grund av allt blod i näsa och svalg, står det i domarrapporten från matchen. Igår fick Toivonen sitt straff från disciplinnämnden i Region Norr. Han stängs av fram till 17 januari, skriver Allehanda Medier"


Polis? -  Nej tack! 

Jag förespråkar att allt som sker på en hockeyrink ska vid utrednignar och avstängningar alltid oavsett utredas av svenska hockeyförbundet, disciplinnämnden och internationella hockeyförbundet om så behövs men INTE blanda in och ringa och polisanmäla en hockeyspelare för en sån här sak. Det sker på rinken, med hockeygrejer på under en match. Hade man själv blivit polisanmäld för att ha slagits på rinken hade jag lagt av med hockeyn tror jag. Då finns det ingen anledning att hålla på längre. Gå över gränsen på rinken och så åker man på en polisanmälan, nej det funkar inte..Det hade det gått för långt då. Då är det inte idrott längre. Mitt förslag då hade likaväl vart att lägga ner allt vad disciplinnämnder och hockeyförbund heter och låta tre kaxiga poliser dra på sig skridskorna och utöva övervåld på rinken istället. Där det efter varje match väckts åtal av en åklagare som sett matchen live och sedan granskat extrema situationer på video efteråt. Skämt åsido, hör ni inte hur dumt det hela låter? eller det kanske är framtiden för idrotten vad vet jag? Det är ungefär som att hockeydomare ska gå utanför en rink och döma i ett slagsmål mellan två klackar.. som sen avgörs hos hockeyns disciplinnämnd. Det funkar ju inte så det förstår väl alla.

I fallet som hockeykanalen skrev om idag så är det vad jag menar. Det är ett extremfall med ett slagsmål som gav skador på en av dem. Killen som slog gång på gång får ett långt kännbart avstäningsstraff av en disciplinnämnd istället för att det ska gå utanför idrottens gränser, i det här fallet hockeyns, och bli en civil sak inom rättsväsendet av polis, åklagare och rättsväsen ska lägga sin näsa i blöt i onödan. De kan fokusera på att stoppa brottslingar och lösa Palmemordet någon gång istället.

This is my side of the case! Det finns massor av åsikter om det här men detta är min syn på det hela. Varje fall skiljer sig men så länge det går att låta bli att göra en civilrättsak av en idrottshändelse desto bättre!

 


Kommentarer
Postat av: Stoffe

Jag tycker det är helt rätt! Att avsiktligt slå av näsbenet av någon är väl ändå inte idrott? I hockeyn går det ju ut på att göra mål, inte att misshandla motståndaren. Tacklingar i all ära, det tillhör hockeyn för att kunna vinna puck. Att ta till knytnävarna tillhör inte idrott och ska därför straffas utanför hockeyn. Jag tycker inte man ska skilja på idrotten och samhället när det är samma slags våld.

2009-11-19 @ 17:40:29
Postat av: Stoffe

dvs. det ska polisanmälas... :P

2009-11-19 @ 17:45:06
Postat av: Web

Som sagt ordet är fritt :)

2009-11-19 @ 22:55:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0