35-19 (15-8, 13-4, 7-7)
Mål:FBK: Anders Bastiansen
Publik: 8094 - FULLSATT (IGEN!)

Mörka november igen?
Fullsatt utsålt på Hovet och riktigt drag på läktaren men tyvärr fick de inte valuta för pengarna. Andra raka förlusten är ett faktum trots ett massivt spelövertag. Efter 0-1 mot Färjestad i eftermiddag så är DIF på väg ner i en svacka. Man vinner skotten totalt överlägset, skapar chanser och trycker ner FBK men ändå så stod det 0-1 inför sista perioden, sjukt orättvist sett till spelet. Målet såg väl kanske inte helt otagbart ut heller, svårt att säga men så är det. Det gäller att göra mål men DIF är uddlösa i många av avsluten på mål precis som innan. Det behövs in en målskytt i laget fortfarande. Hardy verkar fortfarande vänta på att någon eller några ska kliva fram men hur länge kan han göra det när laget börjar dala i tabellen. DIF har mycket puck och många skott men det spelar ingen roll om inte pucken vill in.

Tacklingen av Magnus Nygren i FBK, inte vidare snyggt..

Den hårt jobbande junioren Patrik "Sillen" Cehlin fick en inte så snygg tackling i ryggen i början på första perioden, blev liggande ett tag men reste sig och kom tillbaka i spel i den andra perioden. Färjestad har sin bästa spelare i målvakten Henrik "Jätten" Karlsson som definitivt var hela orsaken till att FBK tog hem tre poäng idag.

I sista perioden är det Djurgården mot Henrik "Jätten" Karlsson i Färjestad-kassen. DIF trummar och trummar så pass att FBK tar timeout för att försöka komma igång med eget spel. FBK kommer upp litegrand och ligger på kontring och när de väl får lägen så är det farligt. "Jätten" i FBK-kassen håller tätt som väggen och tar gruvlig revanch sen förlusten senast mot HV71 (0-5). I slutet plockade DIF målvakten men mer än en jättechans av Mike Zigomanis så blir det 0-1. Andra raka segern för Färjestad mot DIF denna säsongen och DIF kommer få svårt att slå FBK i vinter känns det som. Det brukar vara ett par lag som DIF har stora svårigheter att slå och det blir nog så med FBK i vinter.

Bara att gräva ner sig i kväll och ta nya tag på träningen imorrn och ladda om för nästa match för Djurgårdarna.
FBK är tillbaka på vinnarspåret igen och mötet med fansen efter utklassningen senast mot HV så gav det positivt resultat. Henrik Karlsson hade kanske sin svettigaste afton men är nog lika glad för det.

Övriga resultat
Luleå-Frölunda 2-1

Brynäs-Södertälje 4-4
efter förlängning
Jakob Markström agerar mänskligt helt plötsligt, tre enkla insläppta och utbytt mot Eddie Läck. Brynäs får det därmed extra tungt. SSK ledde länge och väl och var på väg mot tre poäng men Brynäs vägrade ge sig. 2-4 blev 4-4 och kvitterignen kom med 18 sekunder kvar av matchen

Linköping-Timrå 4-2
Timrå hade en poäng, vilket kändes ganska konstigt. LHC ska egentligen ta tre enkla men de måste underskattat Timrå rejält. I sista ryckte de upp sig och fixade segern. Hur länge är Challe Berglund kvar som tränare i klubben är den stora frågan nu.

Rögle-Modo 1-2 efter förlängning
Rögle hade koll på Modo ledde 1-0 och speciellt på en viss nr 21 i bortalaget. Två man som låg på och gjorde allt för att störa stjärnan. Men det går inte i en hel match för Peter Forsberg kvitterade i tredje perioden och gav sen Per-Åge Skröder en macka i förlängning som satte 1-2 och fixade extrapoängen till EX-krislaget Modo Hockey. 1+1 av Forsberg och det här är ganska sjukt. Vilken effekt så här långt. Foppa har gjort åtta poäng på tre matcher och är hela anledningen till att Modo har börjat leverera igen. Det ser bra ut än så länge men vad skulle hända om Forsberg gick sönder igen?