Foppa-show ikväll!


Hlavac lekte med Djurgården


Elitserien - Omgång 21
Linköping-Djurgården 4-1
3-1 1-0 0-0
Skott: 28-30
Mål:LHC: Patrik Zackrisson, Tony Mårtensson, Jan Hlavac
Mål:DIF: Daniel Brodin

Djurgården helt under isen
DIF åkte förstås på stryk ikväll när man har chans att hänga på i toppen och klamra sig fast däruppe. Mot LHC var man inte med förrän det var försent. Wesslau släppte första skottet. Man vinner inga matcher med målvakter som gör så även om det kanske inte var hans fel att DIF loosade ikväll. LHC hade 2-0 efter ett par minuter och matchen var körd redan där. Daniel Brodin fick göra ett tröstmål innan LHC enkelt, alldeles för enkelt 3-1. Målen som tillkom ikväll var alldeles för enkelt. Bedrövligt att se. I andra satte LHC även 4-1 gonatt tack och ridå. Resterande av matchen spelades bara av kändes det som. DIF kom ingenstans men det blev inga fler baklängesmål. Det enda positiva ikväll. Skotten vann DIF med 30-28 men det spelar ingen roll när det står 4-1 på tavlan. Kanske lite synd att Wesslau skulle stå ikväll. Ridderwall har vart stabil och stod senast. Varför inte spela han igen? det är dags att välja en förstekeeper för att få en trygghet i laget. Det kanske funkar att köra varannan ett tag men ska det bli slutspel så måste det till en förstekeeper för spelarna och lagets skull. Någon av de två måste vara bättre än den andra. Det är bittert just nu men det jag såg i första var ett LHC som gjorde mål. DIF hade spelet men ändå blir det 4-1. Det är för dåligt. Lägsta standarden måste upp ett par rejäla snäpp för fortsättningen annars är det botten som gäller..igen.

Övriga resultat

Modo-Luleå 4-0


Magiskt Foppa!

Foppa-Show!
Jag säger bara FOPPA-effekten! Det är bara ställa sig upp och applådera. Det är en av världens genom bästa ishockeyspelare och Sverige bästa hockeyspelare som kommit fram hittills, två mål ikväll och vilka mål sen. Foppa klev fram och avgjorde när det behövdes som mest. Foppa är just nu ovärdelig för Modolaget. Pratade med en viss luleåsupporter innan på dagen och han sa:
 
"- att det inte var något märkvärdigt med att Modo har Foppa, -han är en spelare, han lyfter inte ett helt lag, Luleå är ett kämpalag och kommer ta poäng ikväll"

Två mål och fyra assist säger något annat än uttalandet ovan. Sex poäng på två matcher är toppklass för en spelare som inte spelat en hel säsong på tre-fyra år. Helt sjukt att se men otroligt kul för hockeysverige. Det kommer stiga hockeyfeber i Ö-vik efter det här. Till nästa match lär det vara ännu mer folk som återvänder till "Banken" tänker jag. Det ser ljust ut för Modo. I och med segern och att Rögle vann över Timrå så är inte Modo sist i Elitserien längre. Ett kliv närmre mot säker mark.

Färjestad-HV71 0-5
Toppmatch? Seriefinal? Glöm det!
FBK vek ner sig fullständigt ikväll. 0-8, 0-5= 0-13 på två matcher som har ett rejält övertag på FBK som verkade livrädda för HV-spelarna ikväll. Det sitter nog tungt i huvudet på vissa spelare i det gröna laget att det blev stora siffror senast. HV hade 100% koll på ett FBK som behöver göra en omstart. De lär får veta att de lever och att det inte får se ut som det gjorde ikväll. Vad eller vilka ska stoppa HV71 blir då nästa fråga?

Frölunda-Brynäs 3-2
Brynäs ledde och hade stor favör i skotten. Det ska sägas att Frölunda var äckligt effektiva ikväll. Vinner med 3-2 i en match som kanske inte skulle vart några hemmapoäng alls. Men sån är hockeyn ibland. Tungt för Brynäs

Skellefteå-Södertälje 7-4
Kvällens mest målglada match där SAIK hade övertaget på SSK som dock aldrig gav sig.

Timrå-Rögle 4-5
Timrå är illa ute efter kvällens fight. Stort övertag skottmässigt och i skapade chanser men gästerna från Ängelholm lika effektiva som Frölunda ikväll. Ett Timrå som slet för en vinst hemma mot Rögle som också dom slåss för varenda poäng. Rögle gav sig inte och vände på matchen. 3-3 inför sista där Mathias Sjögrens 4-5 efter 12 minuter in på sista blev matchavgörande. Svidande för Timrå och viktig seger för Rögle.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0