Elitserien: HV71 regerar!

Elitserien - Omgång 23

Glada leenden efter segern i Scandinavium.

Frölunda-HV71 0-3
HV71 fortsätter att regera i Elitserien. HV reste sig omedelbart efter den snöpliga förlusten i lördags hemma mot Skellefteå. Idag vinner man mot ett Frölunda som kanske t o m var bättre i första perioden, en första period som var bland det bästa VF presterat spelmässigt på bra länge faktiskt, men får inte utdelning på sina chanser. Det fick HV i den andra. Målen blev psykologiskt viktiga och återigen så är det två powerplaymål som blir avgörande. Frölunda var slaget efter två perioder. I sista orkade man inte. Det syntes att HV var numret större.

Stefan Liv
är numera den målvakt som hållit nollan i elitseriesammanhang flest gånger. Han slog Jarmo Myllys gamla rekord. Med sin 33:e elitserienolla passerar han Jarmo Myllys och blir den målvakt som har hållit nollan flest gånger i elitseriens historia. Inte illa av en polack.

Modo-Linköping 3-3 efter förlängning
Men ser man på?! Modo tog poäng och var nära att ta tre hemma mot Linköping. Märktes att Modo har ett helt annat självförtroende än för 10 dagar sedan. Modo ledde 1-0, vände till 3-2 men Linköping kom tillbaka.

Skellefteå-Luleå 4-1
Enkel hemmaseger mot Luleå. SAIK är ur sin formsvacka och har hittat formen igen som man hade i början av serien. Placerar sig på tredje plats i serien, blott en pinne efter tvåan Färjestad. Luleå är nere i en formsvacka.