VM: Tre Kronor klart för kvartsfinal!

Matchvinnare: Linus Omark  1 mål och 1 assist idag

Schweiz-Tre Kronor 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

Ödesmatchen som uteblev
Måstematch för Sverige i Hockey-VM. Vinst ett måste för att nå kvartsfinal. Jonas Gustavsson i kassen och Johnny Oduya in i laget från start i den viktiga matchen mot Schweiz. Matchen börjar bra för svensk del och får en rättvis ledning med sig in i paus. I den andra styr Johan Harju in 0-2 och ju längre matchen går så är det mer och mer Sverige. Schweizarna hänger inte med, drar på sig utvisningar och spelar över gränsen. Mycket småskit. Sverige håller ledningen till paus och det ser väldigt bra ut inför sista. Hemmalaget ser paralyserat ut. 22-11 i skott för Tre Kronor säger en del. Men 20 minuter kvar. I den tredje håller Sverige i och Sverige avgör matchen med ett klassiskt hockeymål signerat LINUS OMARK - vilken artist han är. bara att buga och bocka. Efter Omarks uppåkning och förarbete så var även Martin Thörnbergs pass inte helt fel. Perioden rullar på och Sverige har full koll. Den här jobbiga matchen som alla pratat om blev det inget av. Schweizarna var inte ens nära att välta kronorna sett över hela matchen trots ett par minuter kvar. Visserligen spräckte de Jonas Gustavssons nolla men närmere än så kom man inte. Tre Kronor klart för kvartsfinal!