VM: Kanada enkelt till final


Kanada-Sverige 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Tuff match väntade mot förra årets silvermedaljörer, lönnlöven från Kanada. Tempot från start blev ett helt annat än mot SlöTjeckien igår. Idag gick det undan och svenskarna fick det tufft. Sverige försökte hålla tätt bakåt och hålla emot kanadickerna för att kunda vända och kontra på dom men det gick inget vidare. 1-0 kommer när Martin St.Louis lurar bort två svenskar och lägger pucken bakom mål till Derek Roy som trär in 1-0 bakom Jonas Gustavsson som inte hänger med i sidled. Kanada får den start som svenskarna hade behövt. 1-0 i paus.

I den andra sätter Kanada fart från start igen men svenskarna håller upp bra. Men istället får Kanada det psykologiska målet när Sverige behöver det som mest. Horcoff gör 2-0 mellan benen på Jonas Gustavsson och det tar tiotalet sekunder innan Kanada utökar till 2-0 i ett läge när Sverige kom tätt in på för en kvittering. Efter andra målet så kändes det mer och mer som att Kanada åker ifrån Sverige som har svårt att hänga med. Det är ganska synligt. Sverige drar på sig en utvisning, typiskt för ett lag som inte hänger med ordentligt. Det går tiotalet sekunder sen är Derek Roy tvåmålsskytt. Ridå Sverige. 3-0 efter två perioder. När svenskarna går av så syns det tydligt att de har problem där ute på isen, många tomma blickar. Det lovade inte gott inför tredje perioden...

I tredje defilerar Kanada, man har full koll på matchen, visserligen reducerar Loui Eriksson men det är ändå inte speciellt nära att komma ikapp. Kanada är numret större så är det bara. Sverige saknar spetsen och en femma som kan sätta Kanadadensarna på plats. Nej inte mycket till semifinal det här faktiskt. Kanada i final mot Ryssland igen. Sverige möter USA i match om bronset. Det blir ingen medalj. Sverige orkar inte ladda om. Ska vi slå vad? 

Sveriges tre bästa idag
*** Mattias Weinhandl - såg till att det hände nåt framåt men väldigt ensam
** Marcus Nilson, spelar som kanadensarna. oöm, går alltid rakt på mål, vi behöver fler som han!!
* Jonas Gustavsson - inte lätt match men gör vad han kan. Bra!

HELT UTANFÖR ISEN
Tony Mårtensson - Överskattad!! tror att han är nån (Bremberg=klass!) typ som bara ska glida o slå fina pass
Martin Thörnberg - totalt osynlig, saknade nog Johan Davidsson som kedjekamrat..
Patrik Berglund: Va? vem? var han med? han behöver ett par år till innan han kan tillföra nåt i Tre Kronor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0