En utökning av Elitserien är ett måste - minst 14 lag!


Elitserien ser ut som för 19 år sen. - Förändra? Nej tack...

Dagens trista nyheter
om att Hockeyligan dissar förslaget om en utökning av Elitserien känns gammalmodigt. Kanske lika bra att stänga den i stället så stoppar vi utvecklingen istället. Känns tråkigt att de inte är villiga att  förändra elitserien som just nu inte har nåt värde alls egentligen om man jämför med övriga ligor i topphockeyn i Europa och dessutom ser hur det går när vi tar ut ett landslag med bara elitseriespelare.

14 lag i Elitserien!!
Det finns lag som är elitseriemässiga som år efter år har ambitionen att ta sig upp i Elitserienkanske inte just nu men om ligan växer så räddar vi våra talanger kvar längre tror jag. Ekonomin är ett jätteproblem, just nu är det bara Färjestad, Linköping, HV71 och Frölunda som slipper oroa sig. Att starta en egen arena där man får in alla intäkter är det ultimata. Den utvecklingen är på rätt håll, det är bara Djurgården i stort sett som inte tjänar pengar i den utsträckning som man behöver. Inför ett lönetak i Elitserien så blir det på samma villkor för alla! Man skulle testa det i alla fall och det säger jag inte bara för att exempelvis DIF inte har några pengar.

Ett annat förslag som ligger i fantasin förmodligen skulle vara en serie på 16 lag med 4 divisioner: Södra, Västra, Östra och Norra. Där två lag går vidare från varje grupp till slutspel och där lag 15 och 16 trillar ur efter säsongen. Lag 13 och 14 får kvala sig kvar.

Södra divisionen
HV71
Rögle BK
Malmö Redhawks
Växjö Lakers HC (ursäkta Troja)

Västra divisionen
Frölunda Indians
Färjestad BK
Leksands IF
Brynäs IF

Östra divisionen
Djurgårdens IF
AIK
Södertälje SK
Almtuna IS

Norra division
Luleå Hockey
Modo Hockey
Timrå IK
Skellefteå AIK

Jag kanske inte kommer med några bra punkter men allvarligt så måste hockeyligan göra nåt åt det här.

En sak verkar vi vara överens om:

"Ska elitserien stängas?

Utredningens svar: Ett enhälligt nej


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0