Semifinal 4: HV71 knockade VF & Färjestad klart för final

FÄRJESTAD FINALKLART EFTER SUDDENVINST

Eero Somervuori sköt FBK till final i femte perioden

Färjestad-Skellefteå 3-2 efter förlängning
(Färjestad klart för final efter 4-0 i matcher)
Färjestad är klart för sin 18:e SM-final genom tiderna efter seger igår mot Skellefteå i den fjärde semifinalen! Seger i förlängning och avgörandet kom genom Eero Somevuori. En match där SAIK sprattlade till och gav lite liv i form av en 0-2 ledning en bit in i andra perioden, FBK såg då ut som att de inte var riktigt taggade att avgöra just denna matchen. FBK kom tillbaka och Lee Goren och Peter Nordström fixade 2-2 och efter det gick FBK mot seger och avancemang till final. SAIK stretade emot bra och Nicklas Dahlberg i målet slet förtvivlat i kassen och höll kvar Skellefteå i matchen. Tyvärr är det ett krokben av en egen back som avgör, Jyri Marttinen fäller egna målvakten så Eero Somervuori kan avgöra i tom kasse. Skellefteå utslaget och helt rättvist så är karlstadlaget klart för SM-final igen.

Det blev fyra raka för FBK som väntat men SAIK gav det en liten chans igårdagens match. Jonas Gustavsson fick hålla nollan 17.45 in i första perioden och innehar ett monsterrekord efter det. Nu får dom vänta ut den andra semifinalen som är jämn och oviss efter HV71:s storseger i Scandinavium, ny match i Scandinavium ikväll och match 6 på lördag i Jönköping.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Frölunda-HV71 1-6
Det står 2-2 matcher

Kvitterat i semifinal 2
Det var ett väldigt förvånande resultat i Scandinavium igår. HV71 knockade Frölunda på bortaplan med 6-1! Frölunda tog planenligt ledningen men sen var det HV för hela slanten, man hade flytet och fick matchen dit man ville. HV vann matchen på isen och på läktaren: HV-klacken vann publikmatchen löjligt enkelt.

Johan "Honken" Holmqvist hade kanske sin sämsta kväll på bra länge. Han släppte minst tre enkla mål och hade en tung kväll. Tyckte det såg ut som att VF skulle ta hand om denna serien när man vann i Jönköping i måndags men nu är det faktiskt helt ovisst, ny match ikväll och räkna med att det är ett minst sagt revanschsuget Frölunda kommer in på isen ikväll. Det blir hemmavinst ikväll.