Semifinal 3: Vad kan stoppa FBK nu? - Trendbrott i Jönköping!

Färjestad tågar mot SM-final 2009

Skellefteå-Färjestad 0-6 - tredje raka mållösa matchen för SAIK..
Sista chansen var det för SAIK i praktiken men men men....Jonas Gustavsson spikar igen och FBK producerar framåt och är totalt överlägset, SAIK har fortfarande inte gjort mål och dom spelar med böjt huvud och axlarna nere i backen, illa illa och man rår inte på Karlstadlaget så är det bara. Ju längre denna serien har gått så har FBK tagit över och dominerat mer och mer och SAIK klivit bakåt och nästan lagt sig ner och dött i förtid. KAn i och för sig förstå att det går tungt för SAIK med tanke på att de inte har gjort mål mot FBK, det måste vara ett slags rekord att ett lag inte gjort ett enda mål på tre raka semifinaler..eller?

Jag säger för 47:e gången, att Färjestad är klart för final nu, lite tjatigt jag vet men så är det. Ärligt talat vad ska HV eller Frölunda sätta emot Färjestad med Monstret i målet???

SUPERREKORD AV JONAS GUSTAVSSON

Jonas "Monstret" Gustavsson
slog två rekord ikväll, raderade ut Henke Lundqvists gamla rekord och blev historisk, han är nu den målvakt som hållit nollan längst i elitseriens historia: 220 minuter och 40 sekunder !

Henke Lundqvist hade det tidigare slutspelsrekordet: 175 minuter och 20 sekunder från säsongen 2004/05.

Rekordet för elitserien totalt innehades av Thomas Östlund, som i oktober 1992 spikade igen för Djurgårdens IF i 201 minuter och 18 sekunder. det krossade Jonas i kväll ordentligt.

Fredrik "Myggan" Pettersson stor matchvinnare med två mål - vände 0-1 till 2-1 på egen hand

HV71-Frölunda 1-3
Jämt, tight och tufft som det ska vara,
HV tar ledningen och har den ända in i tredje men så kliver "Myggan" fram, (jag kallar han det för han är inte så stor till växten men en riktig retsticka) Fredrik "Myggan" Pettersson gör först 1-1 efter en tät situation framför mål, sedan ger han Frölunda ledningen med ett rätt hyfsat hockeymål efter 7.12. Frölunda vänder momentumet till sin fördel och nu är det HV som får jaga. Men man jagade förgäves, John Pohl kunde istället göra 1-3 i tom kasse och det där trendbrottet jag pratade om kom ikväll. Nu helt plötsligt så har Frölunda nästan två matchbollar huxflux på onsdag och torsdag...HV har satt sig lite i klistret och nu Johan Davidsson är goda råd dyra. Jag kan sätta en peng på att han spelar på smärtstillande på onsdag.