Semifinal 2: FBK ena benet i final, Frölunda kvitterade i matcher

Game, set för Färjestad som nu står med en skridsko i finalen

# 8.Eero Somevuori (till höger) - matchvinnare med ett äkta hattrick

Färjestad-Skellefteå 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)
Skott: 39-19
Färjestad leder med 2-0 i matcher

Som jag trodde innan idag så blev det en enkel resa. FBK kopplar greppet direkt och med hjälp av Eero Somevoris tre mål så ser dom till att leda med 3-0 efter halva matchen. MAtchen var då i praktiken avgjord. Det är inget snack. Det blir fyra raka för maskinen från Karlstad. Riktigt kul för Jonas "Väggen" Gustavsson som återigen håller nollan - FJÄRDE NOLLAN på sex matcher....helt sjukt egentligen, och med sitt säkra målvaktsspel ta FBK till final. Även om nu SAIK tar en hemma så får de vääldigt svårt att vända på underläget.

Dick Axelsson i ´rätt` tröja
Matchens delikatess stod djurgårdsförvärvet: 31. Dick Bullen Axelsson, när han bröt sig in och höll i pucken trots attacker från alla håll och tryckte in trissan i mål till 6-0, vilket hockeymål. *....................det sviiiiider ju MINST sagt att DIF inte fick igång Dicken, det kunde vart skillnaden för att ta sig till slutspel*

Jonas Johnson 2-0 målskytt

Frölunda-HV71  2-1
(0-0, 2-0, 0-1)
Skott: 26-21
Det står 1-1 i matcher

Efter en rätt trist första period, där inget av lagen ville ta tag i det riktigt så lossnade det rejält i andra där spelet böljade fram och tillbaka. Frölunda tog ledningen i powerplay Tomi Kallio och veteranen Johnson ökade på efter en drömpassning bakom ryggen av Niklas Andersson. 2-0 efter två perioder och Frölunda hade greppet inför sista, ju längre matchen gick desto mer känslor både på isen och på läktaren. Efter målen så var det mycket Frölunda som tryckte på och man fick tydligt extra energi av målen. I den tredje försökte HV komma till en reducering men Frölunda höll ställningarna ända fram till det återstod 1.46Mikko Luoma dundrade in reduceringen 1-2 i spel sex mot fem. HV fick ner pucken i anfallszon direkt efter det men lyckades inte kvittera trots ett par chanser i slutsekunderna men Frölunda höll ut. Kvitterat i matchserien. Rond 3 i Jönköpin på måndag.