PlayOff1 till Kvalserien: Game 1: Troja-Växjö

   VS  
IF Troja Ljungby - Växjö Lakers, 16.00 Sunnerbohov

**Matchen direktsänds på TV4 Sport**

Troja är inget "Ljungskile"!
Har i mina senaste inlägg fått trevliga kommentarer från kompisar som är Troja-galna och som kan sin sak in i detalj. Jag däremot har följt dom hela vägen sen de tríllade ner men kanske inte så jättenoga som nu. Troja har alltid vart i mitt hjärta sen jag såg dem första gången för ca 20 år sen hemma i Rydaholm. De mötte tyska Dynamo Weissvasser och vann. I laget spelade en viss Cembel Arvidsson i tröja nr 22. Om jag inte missminner mej så var nog Jörgen Anderberg med också men är inte helt säker som sagt. Det var stort att se Troja på så nära håll för de spelade ju i div.1 då med. Sen började man åka till sunnerbohov och kolla och har sett många elitserielag få stryk på "Hovet" i Ljungby. Det som är så tråkigt är att Troja vart riktigt nära att spela elitseriehockey. 1985 spelade man en direktfinal mot Modo AIK(numera Hockey) i bäst av fem matcher. Modo blev för svårt och vann tre raka matcher, 7-4, 5-2, 6-4, Troja ledde med 2-4 inför sista perioden i match 3 och hade chans att förlänga serien men föll i sista då Modo vände till 6-4. Troja missade direktchansen och fick spela kvalserien men trillade på ett annat numera elitserielag: HV71 som tog den andra platsen till Elitserien den säsongenDet här med allsvensk direktfinal till elitserien avskaffades inför säsongen 1996/1997 och numera är det en rak serie över 10 matcher där ettan och tvåan tar klivet upp i Elitserien. I den spelformen har Troja vart ytterst nära: -93, -96, -97, att ta steget upp i elitserien. En av dessa säsonger var de endast e t t mål ifrån elitserien. Hade man slagit Björklöven i tredje eller fjärde omgången i kvalserien, man fick bara 3-3, så hade man tagit den där poängen och vart klara inför sista omgången. Det komiska var att lottningen alltid föll så man fick sista matchen, som i detta fallet alltid var den avgörande matchen,  på bortais. Hade dessa matcher vart hemma hade Troja haft några elitseriesäsonger på nacken nu det kan jag lova.

Inför första bataljen i eftermiddag: lite historiskt perspektiv: "
Den 25:e februari 2005 vann Växjö Lakers över Troja med 2-1 i Sunnerbohov, ett resultat som indirekt fick till följd att laget från Ljungby föll ur allsvenskan och fick tillbringa tre långa säsonger i division 1. Idag, alltså nästan på dagen exakt fyra år senare, kan Troja få sin revansch mot Växjö Lakers

Räkna med att det är ett helt annat IF Troja/Ljungby som kommer ut på isen i Sunnerbohov i eftermiddag. Växjö Lakers har legat i toppen hela säsongen men dalat lite i den senare delen av serien. Troja har kämpat frenetiskt för att nå sitt mål: Playoff! Den chansen tänkter inte Troja ge bort i första taget inför ett fullsatt och totalt utsålt Sunnerbohov.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0