Kvalserien: Inget Leksand eller AIK i Elitserien i höst

** Skrällen i Ejendahls arena **

Leksand-Växjö 2-3
ojojojoj vad fel jag hade och tji fick jag, trodde verkligen att Leksand skulle knyta näven i ett sista dödsryck men icke. Det ville sig inte, Lakers gjorde matchens första mål trots bara 7 skott på mål. LIF försökte men förgäves. Växjö drar det längsta strået när man i slutminuterna får ett powerplay och Växjö Lakers Robert Rosén gör 2-3 som blir segermålet. Precis innan utvisningen hade Leksands Pelle Prestberg precis kvitterat.

Robert Rosén sköt hem segern för Växjö Lakers

Grattis till Växjö Lakers som verkligen inte behöver skämmas för insatsen i eftermiddag.

Södertälje-Västerås  4-3  efter sudden
Trots en chockstart av SSK med 2-0 efter 3 minuter så kom VIK igång och ikapp SSK. När det stod 2-0 tänkte jag att det här blir storseger för SSK men VIK ville annat. Kom tillbaka efter 0-2 till 2-2 och kvitterade SSK:s 3-2 ledning med 5 minuter kvar. Daniel Josefsson sköt hem segern i sudden för "Kringlorna"

Rögle-AIK 5-1
Rögle är, ihop med Södertälje på väg tillbaka till Elitserien igen
efter dagens seger, Skåningarna kör mer eller mindre över Gnaget som aldrig får chansen att matcha Rögle, dom släpper aldrig in stockholmarna utan har full koll på matchen från början till slut. AIK får nu vääldigt svårt att nå Elitserien nu.