Hockeyfritt idag - Reflektioner över kvartsfinalerna

Skellefteå är vidare och vi minns ju den långa nattmatchen i går kväll där Kimmo Koskenkorvas sköna mål i sudden, skrällen alla säkert pratar om idag. Vilket misslyckande eller FIASKO det ÄR för Linköping som ledde elitserien länge länge och såg oslagbara ut, men som kom i en djup svacka i slutet av säsongen och jag tror nog inte LHC kom tillbaka till 100 procent nu i kvartsfinalen efter det. Dessutom tappade man två hemmamatcher och det var inte likt LHC.

HV71 gjorde en bragd när man vände 1-3 till 4-3 i matcher. Bara för en pajad skridskoskena kan man säga, det måste vara tungt för Timrå det för jag är övertygad om att Timrå hade vunnit i sudden där om inte Lehtonens skridsko hade gått sönder. Jo det hade dom visst det. HV71 kan nog räkna med en ny matchserie som går till 7 matcher.

Frölunda tog sig till semi trots att det började illa och man undrade om Uffe Dahlén krökat till det precis vid valet av motståndare, tyvärr så kom en domare i vägen och som  kom i för mycket fokus särskilt för Luleå, dessutom Frölundas speaker Niklas Brink som försökte fiffla med sekunderna i slutet på match 5 (IGEN) och ena med det andra märkliga. Okay man ska inte ta ifrån Frölunda deras spel, det blev bättre ju längre kvartsfinalserien gick. De spelade verkligen upp sig men man fick lite extra oförtjänad hjälp på vägen. Dessutom lyckades den lille Fredrik Pettersson och den större Mikael Johansson att knäcka Linus Omark med armbågar och sparkar. Nu väntar HV71 och det kommer bli tufft, riktigt tufft. Luleå hade greppet från början men efter debaclet i match 4 när det stod och vägde så gick luften ur norrbottningarna. I match 5 orkade man inte ända fram. Det Succéparet Harju & Omark lockas till Ryssland för drömsummor enligt rykten just nu men vi får se vad som händer.

Färjestad. Serievinnare, storfavoriter, suveräna, stabila, starka, obesegrade så här långt i slutspelet. FBK fick väl ingen riktig utmaning i matchserien mot Brynäs tycker jag inte. Skillnaden stavas Jonas "Väggen" Gustafsson. Han släppte endast tre mål på fyra matcher. Nollade Brynäs på deras hemmais två matcher i rad, det är starkt det. Men det är inte bara målvakten som var skillnaden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0