PITTSBURGH TOG HEM THE CUP 2009




STANLEY CUP-MÄSTARE 2009: PITTSBURGH PENGUINS
------------------------------------------------------------------------------
Stanley Cup Final - Avgörande match: 3-3 i matcher i bäst av 7
Joe Louis Arena, Detroit
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins  1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Pittsburgh därmed Stanley Cup-mästare med 4-3 i matcher

En helt avgörande Stanley Cup Final i Joe Louis Arena i Detroit inför en fanatisk hemmapublik. Det kan inte bli bättre, det måste vara varje hockeyunges stora dröm att spela en avgörande final i NHL. Mäktigt.

Mållös första period trots stort puckinnehav av Detroit
Detroit var bleka och sega i match 6 men ikväll startar man i ett rasande tempo och är krerativa i anfallszon, lägger djupt och jobbar. Inte mycket Pittsburgh i början. Första målet kommer bli oerhört viktigt känns det som. Detroit trycker på och jagar första målet helt klart. Pittsburghs första riktiga chans kommer 10 min in i perioden och farlige Jordan Staal är förstås inblandad. Matchens första powerplay är tveksam, en löjligt halvslag bedöms som slashing och gästerna får chansen att ta den viktiga ledningen i matchen. Pittsburgh får bra tryck men är inte riktigt nära när både Sidney Crosby och Evgjeni Malkin försöker pricka nätmaskorna. Bästa möjligheten har Valtteri Filppula som fintar Pittsburgs målvakt Marc-Andre Fleury men han får en klubba och petar undan i sista stund. Detroit har mycket puck men skapar inte så mycket som man borde. Pittsburgh spelar smart och försöker täppa till ytorna och sticker upp när tillfälle ges. Gästernas Max Talbot får ett ypperligt läge men hemmalagets målvakt Chris Osgood är med på noterna i slutsekunderna av första perioden när pingvinerna fick tryck på hemmalaget. Mållös första period där Detroit har mycket puck, för spelet men gästerna från Pittsburgh spelar smart och har de vassaste chanserna.

Jättemisstag leder till första målet
I andra perioden börjar med att Detroitbacken Brad Stuart slarvar bakom eget målMax Talbot snor pucken, åker in framför Osgood och skjuter 0-1 mellan benen på Osgood. Vilket otroligt misstag av Stuart. Nu blir det tufft för hemmalaget. Pittsburgh har fått medvind i ryggen. Efter målet är det mycket Pittsburgh och hemmalaget verkar lite skakat. Detroit kommer tillbaka efter ett par byten och börjar kliva framåt igen. Gästernas superstjärna Sidney Crosby får en schysst tackling av Johan Franzén och tar sig till båset haltandes. I samma byte får Pittsburgh en utvisning och Detroit får spela powerplay men Detroit får inte till det. Just nu med halva matchen kvar har Pittsburgh koll på matchen. I denna skrivande stund gör Max Talbot 0-2 för Pittsburgh. Ett högt skott över axeln på Osgood och bortalaget har skaffat sig ett kanonläge. Hemmalaget känns skakat ordentligt och kommer inte till alls. Tränare Babcock begär en timeout för att väcka sina spelare men det ger ingen större effekt omgående. Pittsburgh spelar smart och vet hur de ska neutralisera rödvingarna. Sidney Crosby är inte tillbaka efter att han försvann efter Franzéns tackling men Pittsburgh klarar sig bra ändå. I slutet av perioden så får Detroit lite tryck och pucken är på väg att dansa in ett par gånger men perioden slutar 0-1. 0-2 på tavlan och Pingvinerna från Pittsburgh är nära att ta hem Stanley Cup för första gången på 17 år. Senast var säsongen 1991/1992.

Frågan i den tredje var om Detroit skulle kunna komma in i matchen eller om Pittsburgh skulle kontrollera matchen och ta hem segern. Glädjande för bortalaget var att Sidney Crosby kom ut först av spelarna i Pittsburgh och var åter i spel efter tacklingen i början av andra perioden. Hemmalaget var tvunget att gå framåt i den tredje perioden men närmre än Jonathan "Big E" Ericssons reducering med sex minuter kvar och en retur som Nicklas Lidström sätter i bröstet på Marc André Fleury med en sekund kvar av matchen kommer man inte. Tiden rinner ifrån och slutsignalerna går. Det finns ingen gräns för hur glada de vitsvarta är, handskar hjälmar, klubbor ja allt flyger omkring jättehögen med spelare som firar att Pittsburgh Penguins tar hem Stanley Cup 2009 och därmed så får man revansch för finalförlusten från förra året.
 

Så kan det gå Hossa...

Måste vara riktigt skönt att vara a Penguin och supporter och få revansch för förra årets finalförlust men just nu tycker jag lite synd om en viss spelare som lämnade Pittsburgh för Detroit direkt efter finalförlusten förra året. Nu förlorade Marian Hossa en Stanley Cup-final igen - två år i rad (måste vara nåt litet rekord av något slag?)  Det måste kännas oerhört tungt.


Kommentarer
Postat av: Malkin lover

Det är så gött att Hossa förlora en final till. Undra om hans maneger kommer komma krypandes till Super Mario nu och fråga om han får spela där nästa år, troligt troligt....hossa är en spelare utan hjärta och kan vara därför han inte vinner finaler för att man inte är någon lagspelare..

2009-06-13 @ 13:33:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0