Viktig seger nere i Ängelholm!

Rögle-Djurgården 3-4 (1-0, 2-1, 2-1, 0-1)

Skön suddenseger för DIF
Första perioden
: Det är Rögle som tar tag i taktpinnen direkt och sätter tryck mot Wesslau, DIF är inte vakna i början och får inte igång sitt eget spel utan blir nertryckta. Det är också hemmalaget som tar ledningen genom André Persson efter ett mönsteranfall. Rögle är strået vassare och har fördelen efter första perioden. Skotten 10-5 i hemmafavör, DIF inte riktigt med i matchen ännu.

Andra perioden: Spelet är jämt och lagen byter chanser med varandra, det väger åt båda hållen men till slut lyckas Kristofer Ottosson kvitterar och efter det så kommer DIF upp i banan och får lite tryck vilket ger resultat. 1-2 sätter Kristofer Ottosson på ett riktigt drömpass av lirarnas lirare: Fredrik Bremberg när han med ryggen mot Otto backhandflippar iväg en puck som Otto får på bladet och gör inget misstag med Nihlstorp i hemmamålet utan gör sitt andra mål för kvällen. Fredrik Bremberg även det hans andra assist för övrigt och DIF leder med 1-2 i paus.

Kristofer Ottosson tvåmålskytt

Tredje perioden startar i samma takt men nu är det Rögle som har kommandot. André Persson kvitterar omgående till 2-2 och gör sitt andra mål för kvällen, och ännu värre så 52 sekunder senare gör Rikard Demén-Willaume 3-2 när han tråcklar in pucken efter en retur från Wesslau som gick rakt ut. Återigen det här med Wesslaus returutsläpp till motståndarna hela tiden men det får jag hoppas bara bli bättre och bättre ju mer han får stå. 3-2 och uppförsbacke för DIF. Men DIF ger sig inte och kommer tillbaka vilket ger resultat: 3-3 kommer och det är junioren Marcus Krúger som får avsluta ett läckert anfall med sin juniorkedja, Jakob Josefssons släpp till Calle Gustavssons som släpper en läcker bakom ryggenpass och Marcus Krúgers avslut var riktig hockeyunderhållning, Krúger som gör sitt andra mål i elitserien när han kvitterar. Resten av perioden försöker DIF avgöra men det öppnar för ett par Röglechanser men utan resultat. Det blir inga mer mål utan matchen går till förlängning. I förlängningen så är det lite avvaktande innan Rögle drar på sig en utvisning och DIF får möjligheten till spel fyra mot tre med 1,20 kvar och efter tryck så avgör Marcus Ragnarsson med ett välplacerat skott i krysset återigen på pass, hans tredje denna kvällen, från:

Geniet med de magiska handlederna: Fredrik "Linkan" Bremberg som nu leder den totala poängligan på 532 poäng,
 tre poäng före Jörgen Jönsson.

En otroligt viktig seger och två viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt och eventuellt slutspel.