Troja föll på straffar mot Gnaget

IF Troja/Ljungby - AIK 2-3 (0-1 0-1, 2-0, 0-0, 0-1)

Troja lyckades knipa en poäng hemma mot AIK. Efter en mållös första period som Troja vann skotten i 9-7 så är det Solnalaget i andra som börjar bäst och tar ledningen genom Mattias Beck. AIK tar över mer och mer och får ett psykologiskt 0-2 mål, genom Tobias Ericsson, med halvminuten kvar av perioden. 0-2 inför sista och AIK ser ut att ta hem segern. ´Men man ska aldrig räkna ut Troja på förhand och särskilt inte på hemmais. Troja gör ett försök att komma igen men AIK är bra och gör allt för att inte släppa in hemmalaget. Det lyckas man till det återstår 4 minuter då veteranen Daniel Håkansson reducerar till 1-2. AIk blir nog lite tagna för Troja kommer ner i anfallszonen igen och med 1,24 kvar gör Olof Mårs 2-2. En poäng räddad efter en bra slutforcering. Den efterföljande förlängningen blir mållös och matchen avgörs på straffar som blir långdraget. Troja tar ledningen genom Oscar Andersson (bror till grovjobbaren nr 17.Johan Bagarn Andersson i Timrå)  på sjätte straffen för Troja men elitseriemeriterade Johan Ryno gör iskallt 1-1 på nästa straff. Det går till åttonde omgången och sextonde straffen när Dick Tärnström skjuter hem bonuspoängen hem till Solna.