ÄNTLIGEN: DIF skrämde iväg spöket!

David Schneider (ej i bild) har precis gjort 0-1

Frölunda-Djurgården 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Orättvist så in i hälsingland är orden för matchen men ändå så otroligt viktig och framförallt skön seger för Djurgården som jag fick bevittna i Scandinavium igår.

Matchen startar med bra fart på hemmalaget som trycker ner DIF i egen zon, DIF får ett boxplay emot sig direkt och sen börjar Frölundas kanonad och snurr i anfallszonen mot DIF som strider för att hålla tillbaka. Frölunda vinner skotten 16-5 i första perioden men det är DIF som tar ledningen i sitt första riktiga anfall. David Schneider slänger iväg pucken mot mål i en tilltrasslad situation och 0-1 är ett faktum. Orättvist redan här men sån kan ju hockey vara för det mesta. Frölunda bjuds in i matchen när Niklas Anger drar på sig en offensiv utvisning i ett powerplay. Magnus Kahnberg kvitterar på en retur framför målet helt rättvist. DIF hade två frilägen i första perioden som kunde uttökat ledningen men både Jakob Josefsson missade när han försökte sätta den mellan benen på Honken och Fredrik Bremberg sköt över i nästa friläge. Istället får VF powerplayet då som Kahnberg utnyttjar.

Andra perioden startar med ett nio minuter långt spel i DIF-zonen och Tomas Montén tar timeout för att väcka DIF igen men pressen fortsätter, DIF försöker ta vara på misstagen som VF gör och ett sådant när backarna ska passa sig emellan varandra så bryter Micke Holmqvist och kommer fri men rivs ner och domare Christer Lärking dömer straff: Ut på isen glider Fredrik Bremberg och är hur säker som helst när han sätter pucken i krysset bakom Johan Holmqvist. DIF tar helt ologiskt och orättvist ledningen och VF är chockat. VF fortsätter och trycka på men pucken studsar Djurgårdens väg denna kväll, Gustaf Wesslau storspelar men det var riktigt nära många gånger att pucken likväl kunde studsat in.

Inför sista perioden väntade en nervpärs för oss DIF-anhängare som var på plats. Skulle det hålla hela vägen var frågan? Och svaret på den frågan är ju helt klart skönast. VF försöker och försöker men det blir uddlöst till slut, man kommer inte till ett riktigt avslut. I jakten på en kvittering med två minuter kvar så drar hemmalaget på sig en kvittering när Nicklas Danielsson är på väg igenom och mot tom bur men blir nerriven av bcken Erik Karlsson. Matchen är i det läget körd för VF när DIF får spela fem mot fyra. DIF får till en bra chans när Bremberg lägger en fin macka till Niklas Anger som får iväg ett skott som Honken räddar. Efter det tar VF ut målvakten men lyckas inte kvittera. Det är darrigt framför DIF kassen i slutsekunderna men tiden rinner ut och DIF tar tre oerhört viktiga poäng. 37-15 i skott till Frölunda säger ju allt. Frölunda spelar i DIF-zonen i två perioder om man drar ihop det men det vill sig bara inte ikväll. DIF vinner men det ser inte snyggt ut alls men tyvärr måste man spela så här ibland med att backa hem med fem man för att försöka vinna och ikväll lyckas de totalt. Gustaf Wesslau storspelar och defensiven blir bättre och bättre. Bra ikväll var ju första linan med Ottosson-Bremberg-Anger men fjärdekedjan med Tim Eriksson, Jakob Josefsson och Calle Gustafsson imponerade på mig.
Matchens delikatess är ju Fredrik Brembergs straff - han är säkerheten själv och det är sånt som kallas hockeygodis! Lägger ut den på facebook med för er som har det. Bremberg som förövrigt tangerat Janne Larssons poängrekord på 527 poäng, och är en pinne efter rödhåret Jönsson i FBK.

Nu får grabbarna suga på det till idag och sen ladda för Brynäs hemma imorrn inför ett förmodligen slutsålt Hovet. Hoppas på att publiken kan lyfta DIF till ännu en seger! Kriget kring strecken är vidöppen och allt kan hända de här 11 omgångarna som är kvar.