SEGER! Riktigt skön femetta för Djurgården Hockey!


Äntligen! en riktig skön, rättvis seger ikväll!

Djurgården - Linköping  5 - 1 (0-0, 3-1, 2-0)
Första perioden
: 0-0 skott: 5-14
Mållös och tråkig första period där inget av lagen har nån egentlig riktig vass målchans. Djurgården går knappt över halvplan utan är väldigt noga med defensiven. Så den här är inget att lägga mer krut på.

Andra perioden
: 3-1 skott: 9-3
LHC får första målet när man flipprar in 0-1 när Riddarn är lite skymd. Det kändes tungt, för jag kan inte säga att LHC var bättre trots övertag i skotten. 30 sekunder efter blir det slagsmål när Andreas Pihl sänker Micke Holmqvist varpå Jimmie Ölvestad bara suger svinet Pihl för att markera.


Domaren(?) - Ulf Rådbjer

Domare Ulf Rådbjer gör bort sig big-time
här. Ölvestad och Pihl får MATCHSTRAFF??!! okay Andreas Pihl slänger handskarna i situationen men de slåss inte båda utan det är Pihl som dunkar ner Holmqvist men sen slår sittande på Ölvestad.. att Ölvestad får matchstraff är så..............ja kan inte med ord beskriva hur förbannad jag blev av domare Rådbjer när han är så feg och visar ut båda på matchstraff för slagsmål där en av spelarna vevar trots att det aldrig blir nån fight. Otroligt pinsamt herr Rådbjer som är en av sveriges bästa domare. -lågst- men det hela visar sig vända matchen för Djurgården. I det efterföljande powerplay för DIF så kvitterar Marcus Ragnarsson till 1-1 när han halvsmäller in pucken bakom en skymd "Hento" i LHC-kassen. 1-1 och DIF får en otrolig energi. Niklas Anger väntar in Fredrik Bremberg som bara backhandar vidare in pucken framför mål där en framrusande Kristofer Ottosson kommer och stöter in 2-1. DIF har vänt och är riktigt på gång. LHC får ett powerplay i slutet av perioden men där petar Nichlas Falk ut pucken och gör årets rusch och blir helt fri men precis i skottögonblicket blir han upphakad av Teemu Aalto och domaren dömer s t r a f f!


#23. Fredrik Bremberg har precis prickat in 3-1 på straff!
Vem kliver ut för att slå den om inte Fredrik "Linkan" Bremberg som väntar ut "Hento" så han delar på benskydden och så sätter han 3-1 i "femte hålet". Sånt himla jubel det blev framför skämen här när jag och "Stockholm" vrålade ikapp. 3-1 i paus.

Tredje perioden
: 2-0 skott: 12-6
Både jag och Stockholm hajar till när vi ser att Gustaf Wesslau har hoppat in i kassen inför sista perioden. Det visar sig att Stefan RIdderwall har sträckt sig i ljumsken och det befaras att det är den gamla skadan som han ick hemma mot HV71. Men det var inget att oroa sig ska det visas, för det blir inte ens nerv i sista som jag trodde. Jag tänkte att om LHC får 3-2 så kommer det sluta hur som helst men LHC verkar helt ointresserade. Djurgården gör 4-1 Nicke Danielssonett kalaspass från Nichlas Falk. Michael Holmqvist sätter spiken när han gör 5-1 med 4 minuter kvar. Det ska sägas att LHC gör inte ens ett halvhjärtat försök att komma tillbaka i matchen i den sista perioden utan visar bara dåligt humör ju längre perioden går. Det blir tre sköna poäng ikväll, viktigt som få men det är oerhört långt kvar innan DIF kan känna sig säkra på framtiden.

*** OTROLIGT SKÖNT MED EN SEGER! ***
-------------------------------------------------------------------------------------------

I övrigt så slår Modo-Timrå med 2-1 och är med det uppe på slutspelsplats. Det kommer bli en hård kamp kring det strecket om vilka som tar sista slutspelssplatsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0