Viktigt viktigt DIF - Calle Gustavsson matchvinnare

Calle Gustafssons första mål och betydde 3-1, var matchavgörande.

Djurgården-Timrå 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)

Vilken pärs framför tv:n det var i två perioder. I den första lekte DIF med Timrå totalt utan att få in pucken och då har man i huvudet att det kommer straffa sig och det var precis vad som hände. 0-1 kom när DIF slarvade i ett anfall, ett långt pass av en försvare genom hela DIF-försvaret fram till en helt fri Pavel Tenkrat som inte gjorde något misstag ensam med Wesslau. 0-1 var fruktansvärt orättvist men Timrå hade fått matchen dit man ville. 0-1 inför sista perioden och ovisst. Frågan var hur länge Timrå skulle orka hålla emot DIF som inte gav upp utan tryckte på och tryckte på. Proppen ur kan man säga hände sen. På lite drygt tre minuter vände DIF matchen: Fredrik Brembergs förlösande 1-1 på friläge där han väntade ut Backlund, 2-1 Kristofer Ottossons slog in pucken i tom kasse på Fredrik Brembergs geniala passning och sen 3-1 på styrning av Calle Gustavsson på David Printz skott. Calle kunde inte gjort det bättre för det var hans första mål i år men det var inte nog med det ikväll. DIF hade vänt och det var fullständigt rättvist och äntligen kunde man andas ut. När sen Calle fick äran att punktera matchen med sitt andra och Djurgårdens fjärde så var saken biff! viktigt viktigt för Djurgården samtidigt som Modo föll utan Peter Forsberg hemma mot HV71, 4-6 för smålänningarna.

Tre höjdpunkter

***
Calle Gustavsson två första mål, kanske de viktigaste han gjort i karriären

**
Fredrik Bremberg - vad ska man säga. Utan honom hade DIF nog vart illa ute många gånger

* Järnkaminerna -
skapar sån otrolig stämning och ställer upp match efter match - Utan er är DIF hjälplöst.

Färjestad kommer på torsdag och det väntas ett fullsatt Hovet. Hoppas att DIF har bevarat lite krut tills dess för det lär
behövas. FBK är formstarkast i elitserien nu, lagom till slutspelet.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Övrig match:
Modo-HV71 4-6

#21. Peter Forsberg, Modo Hockey kallade till presskonferens i andra periodpausen.

*** Peter Forsberg
 fanns med på isen på uppvärmningen mot HV71 men när matchen startade fanns han inte med. Vad hade hänt? Foppa meddelade senare i andra periodpausen live inför Canal Plus tv-kameror att han avbryter sitt comebackförsök på obestämd tid, foten strular igen. JAg måste säga att jag lider med honom, man vill inget hellre än se han tillbaka i god form på isen men det var nog sista framträdandet mot Djurgården i lördags är jag rädd.