Playoff: Väntad Diö-seger i första matchen

Rydaholms SK-Diö Hockey 2-4 (0-0, 0-1, 2-3)
   Diö leder
med 0-1 i matcher

RSK föll inför en ganska bra besökt ishall denna kvällen. Diö knep första matchen i playoffet. Seger med 2-4 på bortais men RSK gjorde det bra sett över hela matchen ändå, kanske bästa insatsen för säsongen men det räckte inte mot ett något vassare Diö. Efter en mållös första period där Diö spelade tajt och var rädda hemåt. RSK hängde med bra och det såg bra ut. I den andra så klev gästerna fram mer och mer. De tar också ledningen som står sig till paus. Diö rivstartade i tredje och gick i från till 0-3. Då luktade matchen avgjord men RSK ville annat. Andreas Håkansson och Jimmie Färm fixade till 2-3 och då var RSK på gång. Tyvärr är det ett gigantiskt försvarsmisstag som avgör. RSK sjabblar i egen zon vilket ger en Diöspelare fritt i slottet och kan slå in 2-4. Ridå. RSK tog timeout 19.22 men det var verkningslöst. Diös mål gjordes för övrigt av: Jimmy Fransson, Erik von Horn, Henrik Holm och Rickard Eldh. Nu ser inte utgången så ljus ut för RSK:arna. Set två raka segrar i Diö på torsdag och söndag som gäller om säsongen ska leva vidare. Inte så oväntat att det skulle bli förlust idag dock men man hoppades ju på ett litet mirakel att RSK kunde knipa första kampen hemma, men icke. Trist. Tungt.

Övriga playoffmatcher: -en match har kommit in i skrivande stund-
HA74-Trelleborg 2-11: Vilka ska stoppa Robert Burakovsky och c:o`?
Wettern-Lund 5-7: Lund verkar starkt.
Sölvesborg-Åseda 5-4 e sudden
: JÄTTESKRÄLLEN måste jag säga. Men tufft för SIK att vinna i Åseda...
Åstorp-Kalmar 1-3: Inte så oväntat kanske