Slutspelet borta för Djurgården


Djurgården-Skellefteå 2-2 (0-1 1-2 1-0, 0-0)

Slutspelschansen är borta!
Jag säger att chansen till slutspel är körd!. Att Timrå och Brynäs ska förlora två raka matchen samtidigt som DIF slår SSK, ska inte vara någon omöjlighet, men Frölunda borta i sista omgången, det händer inte. Så är det så får ni säga att jag är pessimisternas pessimist. Innerligt hoppas jag ju att DIF åtminstone ska klara av SSK för att slippa vara tvugna att slå Frölunda i sista. För det är verkligen mardrömmen.. 

Dagens match då? Ja vad ska man säga, det är tungt nu, riktigt tungt. DIF står tyvärr kvar vid perrongen när slutspelståget gick. Efter bara en ynka pinne hemma mot Skellefteå ikväll så handlar det nu om att klara sig kvar i Elitserien för DIF. Fruktansvärt tråkigt men sant. Hovet kokade och stämningen var upplagd för att de skulle hjälpa sitt DIF till seger men tyvärr så räckte det inte. SAIK hade ledningen efter första helt orättvist, skott 17-6 för DIF men pucken ville inte in. I andra ökar SAIK till 0-2 och de har flytet med sig. första målet studsar från Wesslau på Andreas Holmqvist och in. Andra målet tar på Holmqvist och under Wesslau och in. SAIK har flytet som vart med DIF ett tag nu på slutet. DIF vägrade ändå att ge sig inte och försökte komma tillbaka. 1-2 kom genom Calle Gustavsson som slår in pucken i gröten framför Hadelöv. Kontakt och DIF får ny energi inför tredje. DIF försöker men det ser lite halvdant ut och man är inte så desperat som man bör egentligen. Trots det lyckas man kvittera när geniet Fredrik "Linkan" Bremberg hittar Jakob Josefsson som slår in 2-2 med drygt sju minuter kvar av matchen. DIF måste ta tre poäng men det blir inga mer mål. Förlängningen blir även den mållös. Matchen slutar 2-2 och det blir bara en ynka pinne i denna måstematch.

SAIK säkrar nog med all säkerhet en slutspelsplats. Som jag skrev innan så är det två raka segrar för DIF som gäller samtidigt som Brynäs eller Timrå förlorar två raka. Förlorar DIF mot SSK på torsdag och Rögle vinner så måste dom slå Frölunda borta för att få spela elitseriehockey även nästa säsong. Avslutningen blir inte kul... 

Övriga matcher:
Linköping-Södertälje 7-5: LHC bröt lång förlustsvit
HV71-Brynäs 3-1

Kommentarer
Postat av: Laszlo

DIF-sagan är över för denna säsongen. Bättre du börjar rapportera om riktiga nyheter istället:



http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/nhl/nattensnhl/article4498680.ab

2009-02-25 @ 11:19:18
URL: http://blog.laszlo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0