Kvällens elitseriehockey - Vilka resultat...

Modos #10 Per-Åge Skröder en av matchvinnarna ikväll och hela förstalinen med "Zucco" och Niklas Sundström var briljanta för Modo ikväll!

Modo - Luleå 5-0 (2-0, 3-0, 0-0)
Modo spelar med kniven på strupen men startade urstarkt och hade rättvist 2-0  med sig efter första perioden. Modo startar lika starkt i andra och gör 3-0. Efter trolleri till 4-0 var matchen avgjord. Modo spelar ut och allt går deras väg, Luleå kommer inte till ordentligt utan flytet är på hemmalagets sida. Matchen slutar 5-0, de sista två målen var klapp-klapp i allra högsta grad, två riktiga hockeygodismål. Modo håller sig närmre elitserien än kvalserien just nu. Två viktiga matcher återstår ju som sagt. Luleå gick inte att känna igen ikväll. Märkligt.

Rögle reste sig på nio och räddade en oerhört viktig poäng

Rögle - Färjestad 3-4 (0-1, 0-2, 3-0, 0-1)
Rögle tvingat att vinna startar bra men det är gästerna som tar ledningen. Andra perioden startar tungt för hemmlaget när FBK gör 0-2 på ett konstmål. FBK:s mål i powerplay med 24 sekunder kvar blev lite knäckande för hemmalaget. I den tredje försöker hemmalaget få kontakt och till slut får man in en reducering tidigt efter tre minuter. FBK kontrollerar händelserna ganska bra och Rögle får inte till det. Trots det kommer det ytterligare en reducering med fyra minuter kvar av matchen. Slutminuterna blev rafflande när hemmalaget fick chansen att spela i sex mot fyra sen FBK dragit på sig en utvisning med en minut kvar. Och tror du inte att kvitteringen skulle sitta? jodå med BLOTT EN SEKUND kvar genom Jakob Johansson. En pinne blev det för FBK avgjorde efter två minuter i sudden. Hoppet lever för Rögle.

Seger för Frölunda ikväll som jagar topp-placering

Timrå-Frölunda 2-3 (0-2, 0-1, 2-0)
Frölunda tog sin första seger i Eon Arena på tre år och det var i ett oerhört viktigt läge. Det var också Frölunda som tog tag i det direkt och skaffade sig en tidig tvåmålsledning efter blott åtta minuter. TIK byter målvakt i paus men vad hjälper det när VF ökar till 0-3 efter blott 39 sekunder i andra perioden. I den tredje perioden försökte Timrå komma ikapp och efter 12 minuter kom reducering 1-3 men närmre än 2-3 med cirka fem minuter kvar kom inte Timrå. Viktig seger för Frölunda som jagar ett så bra utgångsläge som möjligt inför kvartsfinallottningen. Två omgångar återstår dock.