Inför: SSK borta - det kommer bli en pärs...

 VS  

Södertälje-Djurgården, Axa Sport Center 19.00

Näst sista matchen är den mest betydelsefulla för säsongen för Djurgården ikväll. Man åker till Södertälje för att möta ett avsågat och kvalserieklart SSK. Där ligger det farliga. SSK kommer inte ge bort tre poäng för det och det gäller att DIF spelar sitt spel, tror på sig själva in i kaklet ikväll. Inte ge upp under några som helst omständigheter. SSK har övertag på DIF hittills i år, SSK har tagit 7 poäng och DIF bara fyra. 

Tidigare möten i Axa Sport Center i år:
13/10 Södertälje - Djurgården 2-4
27/11 Södertälje - Djurgården 4-1

Järnkaminerna har mobiliserat och kommer till Axa Sport Center för att åter igen försöka sjunga sitt Djurgården till en seger. Det kommer bli en maffig bortaklack ikväll så DIF kommer ha extra stöd i ryggen. Trots att det inte har funkat så bra i de två-tre tidigare matcherna men hoppas och tror på mirakel ikväll. 

 Läget i lagen: Hemmalaget Södertälje SK tar ut laget efter matchvärmningen men mönstrar en nygammal coach i båset: Leif "Strumpan" Strömberg är tillbaka, Jim Brithén har man slängt ut med huvudet före, det var en riktig miss insåg man och plockade in "Strumpan" igen. SSK får i övrigt klara sig utan Martin Cibak och Kristian Kudroc men som är på bättringsvägen efter skador men spelar inte, Martin Richter är pig gigen efter sjukdom och spelar förmodligen.
Djurgården spelar med samma lag som senast plus att Micke Holmqvist tilfrisknat och är med ikväll. Christian Eklund testade på förmiddagsvärmningen men det funkade inte och han är inte med ikväll. Annars är det samma skadeläge som innan.

Övrigt att notera:
****Fredrik "Linkan" Brembergs poängsvit - "Linkan" är nu uppe i 14 raka matcher med poäng - nytt rekord!. Får verkligen hoppas han behåller formen.
**** Gabriel Landeskog16 år - som blev den yngste i Djurgårdströjan att göra debut endast 16 år & 90 dagar gammal. Han är även den yngste genom tiderna i Djurgårdshistorien som gjort poäng i A-laget efter assisten till 1-2 målet senast mot Skellefteå
*** Jakob Josefsson - som får fortsatt förtroende i Ottos frånvaro och gör det otroligt bra, hade 20 minuters speltid senast mot Skellefteå.

Övriga matcher ikväll:
Färjestad-HV71
Brynäs-Timrå
Luleå-Skellefteå
Rögle-Linköping
Frölunda-Modo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0