Halmstad vann utan att förta sig

Halmstad-Värnamo 5-1 (1-1 2-0 2-0)

Halmstad tog en rätt enkel seger trots en trög start
. Värnamo fick en lyckostart när Peder Ståhl satte 0-1 på i första anfallet, på första skottet. Hemmalaget var lite chockat efter det men man repade sig och lyckades kvittera i numerärt underläge där rutinerade David Nyström snodde pucken från en slarvig värnamoback och fri med Henrik Strömberg lurade han bort honom och satte 1-1. Inga fler mål innan paus. I den andra perioden så är det lite ställningskrig där Värnamo försöker spela smart och minimera ytorna men ju mer hemmalaget kliver fram så kommer de närmre ett mål och rättvist tar också de ledningen 2-1 och tungt för Tigers som försöker i ströanfall men kommer inte riktigt till. När sen 3-1 målet föll så orkar inte VGIK riktigt stå emot. 3-1 tar Halmstad med sig in i paus. I tredje väntade jag på att Tigers skulle komma upp lite mer men det såg man inte så mycket av. Halmstad stänger matchen när de gör 4-1. VGIK försöker tugga på men de kan inte rubba Halmstad som jag tycker inte gör mer än de behöver. Värnamo känns för lätta emot Halmstad som är större och tyngre i alla lägen. Skillnaden mellan toppen och botten är påtaglig sett över hela matchen. ca 700 åskådare på läktaren är ganska bra för att vara division 2 och det lär komma till fler framåt kvaltider var så säker. För VGIK blir det att kämpa om varje poäng för att undvika nedflytt och kval.

Tre spelare i Tigers som jag vill nämna:
*** 1. Henrik Strömberg i målet, utan honom i målet så hade det blivit tvåsiffrigt nederlag ikväll
** 10. Peder Ståhl är riktigt bra men alldeles för ensam där framme.
* 26. Niklas Ahlqvist har potentialen men fick inte ut så mycket idag men det finns där det syns.

I UTVISNINGSBÅSET:
Halmstads nr 27 Mikael Bjerdahl, som återigen gör bort sig när man är och ser Halmstad. Idag delar han ut en ful tackling snett bakifrån i ryggen, åker sen fram och ska börja slåss med liggande spelare som precis rest sig, Micke drar på sig 10 min och ska gå o duscha och vänder och kommer tillbaka och ska börja tjafsa. Sist jag var och såg idioten var förra året mot Alvesta och då filmade han till sig två utvisningar som gav hemmalaget segern. Finns det verkligen ingen som kan proppa honom så han lär sig bete sig som folk på isen för en gångs skull. Det är pinsamt och se!