Gästbloggare Modo: Missat slutspel! - tankar 2009


"Modo"

Slutspelstankar?!?!?!  - Glöm det!

Vi tog oss inte dit. Mitt MoDo vek ner sig än en gång, det är bara att inse att vi är inte nog bra att gå till slutspel i år. Det kunde man nästan ana när man bara har en kedja som levererat vecka in och vecka ut och det fungerar inte. Sen dessa målvakter som man inte kan bli annat än vansinniga på. Jag menar vi har använt oss av 4 målvakter denna säsong och ingen av dem har haft en räddningsprocent över 90. Har man inte det så vinner man inga matcher heller. Men nu ska man inte klaga enbart på målvakterna denna säsong. Försvarsarbetet har inte gått att känna igen alls. Vi har släppt in överlägset mest mål tillsammans med Rögle, helt otroliga 171 mål! Det är i snitt nästan 3 mål per match och det funkar bara inte.


Vad har varit positivt under säsongen då??

Självklart första kedjan som har gjort hälften av alla mål vi gjort. Denna Per-Åge Skröder, som kom för tre sässonger sedan, där inte många trodde han skulle göra mycket för oss. Men oj så fel vi hade om denna Skröder. Han har bara blivit bättre och bätter snittat över 20 mål per säsong och jobbar på som bara f-n alltså. En fröjd att se. Ge denna man kaptens C:et nästa säsong. Niklas Sundström har denna säsong fördubblat sin tidigare målbästasäsong med dubbelt så många mål, 18 totalt. Finns inte så mycket att säga om denna man. Jag tror de flesta redan vet det mesta om honom. Ett spelgeni utan dess like som blivit handplockad att spela med Gretzky en gång i tiden i New York Rangers.

Tredje kuggen i superkedjan är Matz Zuccarello Aasen, vilken talang!, hade verkligen inte väntat mig detta av honom första säsongen. Men OJOJOJ vilka mackor denna kille kan lägga. Tror inte jag har sett någon som kan hitta de passningsvägar som han kan hitta (om man inte tittar på Fredrik Bremberg i Djurgården förstås).. grymt spelssinne. Bara hoppas att herr Ecke Holmberg skriver livstidskontrakt med honom. Något mer kan jag inte hitta som varit positivt det mesta andra har inte presterat som de ska.


Vad ska ske till nästa säsong då??

Låg och grublade i går innan man somnade för att försöka få till ett hyfsat lag som jag skulle vilja se nästa säsong.


Målvakter:

Henrik Karlsson (SSK)

Tuukka Rask (Boston, NHL) önsketänkande, vill tydligen inte spela i AHL


Backar:

Mattias Timander- Victor Hedman/Roy Espeland (om Hedman drar till NHL)

Mikko Kurvinen-Daniel Sondell  (RIK)

Tommy Wargh- Hans Jonsson/ Per Hållberg

Roy Espeland sjundeback

Jens Westin utlånad till Björklöven


Forwards:

Per-Åge Skröder- Niklas Sundström- Mats Zuccarello-Aasen

Får inte splittra denna kedja som har varit elitseriens bästa kedja denna säsong så länge de fick vara hela och friska. Denna line måste behållas intakt.


Cam Abbot (RIK)- Chris Abbot (RIK)- Andreas Salomonsson

Ojoj, vilken kedja detta skulle bli. Högst osannolikt men man kan ju få drömma. Åker Rögle ut? vill säkert tvillingarna Abbots säkert vara kvar i elitserien, så lägger vi ut lite pengar på dem så kan de säkert komma. Salle kanske kan få en nytändning om han får spela med en kedja som denna.


Fredrik Bremberg (DIF) - Peter Forsberg - Daniel Widing (BIF)

Väldigt rolig kedja skulle detta bli: Bremberg, som inte DIF verkar har råd med?, skulle säkert vilja spela ett år med Foppa så punga upp de pengar han vill ha. Sen Widing med i den kedjan och kan peta in en och annan puck.


Sami Torkki- Per Svartvadet/Tim Weber- Marco Tuokko

En checkingline som kan störa motståndarna och spela lite tuffare vill ha kvar svarten i laget så därför fick han hoppa in i denna kedja. Kan nog lyfta sig om han får spela med några som smäller på.


Detta är som sagt ett drömscenario för min del och skulle vara kul att se ett lag som detta.. så nu är det bara att börja leverera: sportchef Mr Erik "Ecke" Holmberg


Kommentarer
Postat av: MoDo

Tack för bilden Texas:P

2009-02-27 @ 20:41:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0