Djurgården uddlöst i Södertälje...


Södertälje - Djurgården 3-1 (2-0 1-0 0-1)

Förlust i årets viktigaste match. Man är rätt stum just nu, men bara att konstatera att Djurgården är inte bättre än så här. eller? Matchen idag mot SSK startar bra, DIF verkar pigga och sugna och skapar lite chanser. Men på nåt konstigt vis så gör SSK målen. 2-0 huxflux på 58 sekunder?? man fattade inte riktigt vad som hände där. Säg vad man vill men jag tror att där dog matchen. Det satte sig tungt i DIF-skallarna som nu insett verkligheten ordentligt. DIF skjuter och skapar men totalt verkningslöst. Stefan Pettersson gör 3-0. DIF reducerar men det är av mindre betydelse. Förlust. inget slutspel men Rögle förlorar hemma mot Linköping vilket innebär att Djurgården är klart för elitserien nästa säsong. Matchen mot Frölunda blir totalt betydelselös på lördag. Räknar inte med nån större energi från DIF:s sida i den matchen ändå.
Säsongen är över på lördag. Och rubriken för säsongen är ju fiasko med stort F och ett svidande negativt resultat som klubben kommer få lida för. Att höra Tomas Montén säga att de börjar dåligt imatchen idag ja tjena sherlock säger jag bara...det såg man ju och det har ju sett ut så i alla förlustmatcher på slutet. Finns inga ursäkter för missat slutspel på ett sätt. Eller jo en sak: hade vi haft en riktig målvakt i kassen från start, en Daniel Larsson så hade vi vart topp-4 i år. Nu får man faktiskt skylla sig själva när man gissar sig fram och chansar på att Ridderwall eller Wesslau ska kliva fram som Danne gjorde. Ja det var tyvärr avgörande för hela säsongen känns det som. Wesslau gjorde det hyfsat men spikade inte igen i de matcher som behövdes. Ridderwall har ju en del att bevisa till nästa år.

Det är mycket besvikelse i skrivande stund, kan ju glädjas över att DIF inte trillade ner men ändå. Jag räknade kallt med att DIF skulle vara bland de åtta lagen i år. Trodde det var slut på såna här katastrofsäsonger men ack vad jag bedrog mig. Tredje slutspelet på fyra säsonger som DIF inte spelar slutspel. Fruktansvärt dåligt egentligen, och det kommer ta ett bra tag att smälta den här skitsäsongen, det är ett som är säkert.

Övriga resultat:
Färjestad-HV71 2-1
Brynäs-Timrå 4-3
Luleå-Skellefteå 2-3
Rögle-Linköping 3-6
Frölunda-Modo 4-2


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0