Mål:DIF:Andreas Engqvist, Kyle Klubertanz
Mål:MODO: Andreas Molinder, Mats Zuccarello-Aasen
Skott: 37-30 (13-7, 16-13, 7-5, 1-5)
Publik: 8094 - FULLSATT IGEN!

En poäng - det var inte mer
Upplagt för publikfest vilket det också blev, ingen Foppa men de 8094 personerna trivdes nog ändå till en början men vilken seg och tråkig tillställning det blev på Hovet ikväll. DIF tog ledningen i powerplay men Modo kvitterade innan paus. Jag hade ingen bra känsla då, DIF:s spel saknar spets just nu, idag var det väldigt mycket slarv, hafs och bara daltande i egen zon men framför allt: Varför snurra ute i hörnen varenda gång man kommer in i anfallszon? DIF hade mycket puck, skapade halvchanser men det blev bara halvchanser på grund av att man såg till att placera sig medvetet ute i hörnen istället för att ta sig rakt mot mål eller åtminstone in i slottet för att skapa farliga lägen.

I den andra perioden var det Modo som kontrollerade totalt. DIF vann skotten men det var Modo som var farliga varje gång de kom in i anfallszon. DIF hade fortsatta problem i anfallsspelet. Det fungerade inte hur man än försökte. Modos 1-2 kom som ett brev på posten på en studspuck förbi Stefan Ridderwall som även han bidrog med ett misstag, dock det enda och Riddarn såg till att det blev en DIF-pinne.

I sista perioden var det samma matchbild där Modo kanske inte var bättre men de verkade ha kontroll på läget trots att DIF spelade i hörnen i Modozonen. Kvitteringen kom i spel fem mot fyra genom Kyle Klubertanz och det kändes svårt att jubla då, besvikelsen över DIF:s spel ikväll var då alldeles för stark. Jag satt och hoppades på att DIF skulle få lite energi av målet men det blev inte mer än ett par ströchanser. Förlängningen slutade mållöst och DIF pajade det med att dra på sig en utvisning med 1.59 kvar. Ikväll var en riktigt dålig kväll för DIF och de förtjänar inte godkänt som det såg ut ikväll. Stefan Ridderwall var den enda i sånt fall. DIF är inne i en formsvacka som man måste jobba sig ur. Hoppas Hardy väcker dem inom kort annars kommer kvalstrecken ännu närmre.

HV71-Södertälje 5-4 efter sudden
SSK stod för en bedrift när man hämtade upp 0-3 till 3-3 och även kvitterade när HV ledde 4-3. Riktigt strongt.

Rögle-Frölunda 2-2 efter sudden
Delad pott efter att Christian Bäckman fixat förlängningen med sitt första mål för säsongen.

Färjestad-Timrå 2-3 efter sudden
Det här var skrällarnas afton. Timrå vände och vann i förlängning. Niklas Anger får nog sparken från Timrå, han har inte presterat i klubben alls.

Luleå-Linköping 2-3
Stark bortavinst av Linköping som får ses som ett topplag mer och mer.

Brynäs-Skellefteå 6-0
Vad hände? vad sysslar SAIK med? var inte dom i toppform, fattar ingenting och var hittade Brynässpelarna sitt korn?