VS

Leksands IF - Växjö Lakers HC 8-3
2-1, 2-1, 4-1

Leksand rycker i toppen
Leksand var numret större än Växjö och tog en viktig seger i toppen. Det var ändå Växjö som började bäst och tog också ledningen genom en gammal lagkamrat och kompis till mig: Alvestabördige Christian Magnusson eller Fimpen som han kallas i VLH-sammanhang, men när sen LIF fick upp farten så hängde Lakers inte med. Man drog på sig onödiga utvisningar och Leksand fick ordentligt övertag. Leksand vände till ledning 2-1 i paus och det var rättvist. I andra rivstartade Leksingarna med två snabba mål, där 3-1 och 4-1 gick av bara farten på ett par minuter i början av den andra perioden. Växjö var inte alls med i matchen men fick ett viktigt reduceringsmål innan paus. 4-2 efter två perioder. Växjö behöver nästa mål i sista perioden och det kommer ett svar på tal på det direkt. Gislavedssonen Daniel Åhsberg gör 4-3, blott 16 sekunder in på sista perioden. Men det hjälpte föga, Leksand är bättre än Lakers denna kvällen, LIF trycker på bra och sex minuter efter Lakers reducering så gör Eric Johanson 5-3 för Leksand. Tung uppförsbacke för Växjö i det läget. Och inte skulle den bli mindre brant för Tomas Kollar gör 6-3 fyra minuter senare och matchen är förstås körd för poplaget från Småland. Leksand defilerar i slutet, 7-3 kommer genom skyttekungen Pelle Prestberg som gör sin andra balja för kvällen. Men den stora hjälten för Leksand denna kvällen är hemvändaren, nyförvärvet från Brynäs Daniel Hermansson som verkar ha hittat hem, när han gjorde 8-3 så var det hans tredje mål för kvällen. Daniel gjorde också 1-1 och 2-1 i första perioden. Växjö Lakrs hade häng men rasar fullständigt ihop. Lakers alldeles för ojämna i vissa matcher och såna här ras är inte bra om man ska ligga i topp.

Övriga matcher:
Malmö-Mora 1-4
Jaha? det gick ju inte som jag ville ikväll, Mora är i grym form för tillfället och går spikrakt uppåt i tabellen. Detta var Moras n i o n d e raka seger! Formstarkaste laget i Hockeyallsvenskan för tillfället

Oskarshamn-Troja/Ljungby 0-3
Tre sköna Trojapoäng! efter en mållös första period så tog Troja kommandot i andra perioden och gick upp till en viktig tvåmålsledning. En ledning man höll fram till Niklas Enberg tryckte in trean i spel i numerärt överläge.

Almtuna-
Västerås 3-1

--------------------------------------------------------------
Div 2 B Södra
Nässjö-Åseda 2-7
Åseda tar två ytterligare viktiga poäng.

Div 2 C Södra
Kallinge/Ronneby-Alvesta  2-5
Äntligen en seger för ASK
som haft fem raka utan seger fram till kvällens match. Segern innebär att man ligger på samma poäng som just motståndarna ikväll Kallinge/Ronneby.

Värnamo-
Tyringe 4-3
Tigers från Värnamo vinner igen, Tyringe vann skotten men Mike Hanna fixade segern till Tigers med sitt 4-3 mål med tio minuter kvar av matchen. VGIK:s målvakt Anton Olsson matchvinnare med sitt storspel i kassen