Mål:HV71: Teemu Laine, Martin Thörnberg & Andreas Falk
Mål:DIF: Kristofer Ottosson & Nicklas Danielsson
Publik: 7000 personer i Kinnarps Arena

Förlust igen - försvarsspelet var uselt
Förlust igen fast denna gången blev det 0 poäng trots en hyffsad start och en 0-2 ledning. Första perioden slutade mållöst trots ganska öppet spel och många chanser. HV var vassa i sitt powerplayspel som vanligt men DIF fick en del långa anfall där de också kunde hittat rätt. I andra startade DIF piggast och kunde fixa en tvåmålsledning efter mål av "Otto" och Nicke Danielsson. Det såg bra ut då men ett HV mål skulle ändra på matchen. HV spelade frustrerat slarvigt men så kom deras bäste spelare och matchens bästa: Teemu Laine fri och lurade enkelt bort Wesslau i kassen. Målet blev som raketbränsle för inom loppet av tre minuter så matchen vänd till HV:s fördel. 2-2 var dagens flax kategori maximal. Hatobjektet Martin Thörnberg lyckas slå in pucken på tennis. I nästa anfall, kändes det som i alla fall så spelar Alexander Deilert hockeyallsvenskt och spelar rakt i gapet på Björn Melin som vänder in, hittar en sopren Andreas Falk som gör 3-2 i öppen kasse. Så var denna dagen förstörd för DIF. DIF hade många lägen under matchen och HV med men DIF gör det så svårt och snurrar fortfarande bara i hörnena sen blir det inte mer. Det kändes som matchen skulle lutat lika åtminstone och med lite flax åt andra håller skulle kanske det blivit tre poäng med i bussen hem till Stockholm. Men ikväll var inte marginalerna på rätt sida.

Teemu Laine lysande bra i HV71 ikväll. I Djurgården var det nog Jimmie Ölvestad.

********************************

Frölunda-Färjestad 4-1

Fredrik "Myggan" Pettersson vann matchen åt Frölunda med sina 3+1. 31 144 personer på plats på Nya Ullevi och nytt rekord för utomhusmatcher i Europa. Häftigt!

Linköping-Rögle 4-3 efter sudden death
Luleå-Södertälje 3-4
Modo-Brynäs 4-2
Skellefteå-Timrå 2-0