Mål:DIF: Kyle Klubertanz, Jakob Josefsson & Andreas Engqvist
Mål:SSK: Stefan Pettersson
Publik: 6500

Bekväm seger mot SSK

Som DIF spelade idag mot SSK, så ska det se ut. SSK ska inte slå DIF och idag var det korrekt. DIF kopplade greppet direkt och första målet kom genom Kyle Klubertanz. Redan där kändes det att DIF skulle ha koll på denna matchen. Jakob Josefssons 2-0 kändes som matchavgörande trots att det bara var första perioden. I andra var det samma bild och DIF styrde och ställde. 3-0 kom på ett försvarsmisstag av SSK-backen Ryan Glenn, Andreas Engqvist snodde pucken och gjorde en lång dragning och 3-0 enkelt bakom Björn Bjurling i SSK-kassen. Det enda som skulle ändra matchen var ett SSK-mål innan paus och det kom, Stefan Pettersson fick med sig pucken in framför målet och Stefan Ridderwall tog med sig den i ansträngningen för att rädda. Energi till SSK psykologiskt innan paus. Intressant att se hur matchbilden skulle ändras eller inte i sista perioden. SSK vann skotten i sista men var aldrig riktigt nära. DIF kontrollerade matchen ändå och vinner ganska enkelt över SSK till slut. Som det ska se ut. Det är pinsamt att förlora mot SSK, de har alltid och kommer alltid vara numret mindre än DIF. Punkt.

Bäst idag
*** Stefan Ridderwall
** Patrik Cehlin
* Jakob Josefsson

Övriga matcher:
HV71-Färjestad 7-1
20-1 på tre matcher, underbart, riktigt roligt att se, gillar inte HV men så gott att se att FBK inte har något som helst att hämta mot HV. Intressant att se att FBK kan vara lite sämre ibland med.

Linköping-Brynäs 5-0