Mål:LHF: Chris Abbott och Anders Burström
Mål:DIF: Andreas Engqvist, Jimmie Ölvestad, Nicklas Danielsson & Marcus Nilson
Publik: 5708

Effektivt när Luleå besegrades
Äntligen en seger igen men egentligen förstår jag ingenting. Det fanns inte mycket innan matchen som talade för att Djurgården skulle vinna men nu föll turen på rätt sida. DIF var effektiva och fick målen psykologiskt i rätt läge. Visserligen började det inte bra när Chris Abbott satte 1-0 direkt i inledningen. Tung start och det såg inte bra ut just då. Men 25 sekunder senare var det kvitterat och DIF var med i matchen. Luleå förde matchen och skapade en hel del framåt. DIF får ett powerplay i slutet av perioden och tar vara på det lite bättre mot vad man gjort innan. Mackan Nilsons skottretur slås in av Jimmie Ölvestad. Skön ledning men inte så rättvist. 1-2 i paus

I andra hade DIF inte mycket framåt men gjorde ändå två mål på fem skott. Det blev lite avgörande samtidigt som DIF verkar ha hittat sin förstekeeper i Stefan "Lill-Riddarn" Ridderwall i målet. Stefan var strålande i kassen ikväll igen och det ser genast ljusare ut. Luleå vann skotten med 14-5 men förlorar perioden i mål med 0-2. DIF äntligen effektivare framåt.

I sista var det allt framåt för Luleås del medan DIF skulle tajta till det bakåt. Det lyckades ganska bra, Anders Burströms 2-4 var det enda som trillade igenom på ett felingripande av Ridderwall i DIF-kassen. Tiden rinner ifrån Luleå och DIF vinner med 2-4. En otrolig effektivitet framåt med 4 mål på 19 skott la grunden för segern samt ett tajt försvarsspel och en storspelande målvakt i Stefan Ridderwall. En viktig seger som jag hoppas ger lite råg i ryggen inför mötet med Skellefteå. SAIK vann ju senast lagen möttes med 2-1.