Tre Kronor = Ingen status!

Det är måndag igen, det närmar sig dock jul men ändå en lite segare måndag. Ingen Elitseriehockey idag och det dröjer ytterligare 12 dagar tills nästa nedsläpp.



Tre Kronor = Ingen status!
Channel One Cup
- den s.k landslagsturneringen börjar på torsdag för Tre Kronors del. Bengt-Åke Gustafsson tog ut en ganska rutinerad trupp men återbuden har haglat in av spelare som gått på medicin och sprutor för att spela för sina klubblag men nu när LANDSLAGET kallar så är de helt plötsligt skadade.

Uttagna spelare som spelade i lördags men är skadade nu - och tackat nej
Johan Fransson, Luleå Hockey - Höftproblem

Joel Lundqvist, Frölunda Indians - Fotskadad, Axel

Daniel Fernholm, Linköpings HC - Ryggproblem

Jan Sandström, Luleå Hockey - Höftproblem

Mattias Timander, Modo Hockey - Ryggproblem

Sanny Lindström, Färjestad BK - Sjuk

Lägg sen till sju spelare till som blev uttagna som tackat nej men som inte spelade i lördags. 13 spelare som tackar nej till en turnering med Svenska ishockeylandslaget, Tre Kronor. Enkelt då så verkar det som att spela för sitt land i en turnering inte betyder så mycket. Mer viktigt att bära klubbemblem istället för att spela med Sveriges kronor på bröstet. Därför ska man inte klaga att de här turneringarna är och blir ointressanta. Tre Kronor kan numer aldrig åka dit med sitt bästa lag av någon konstig anledning.

Det är ingen rolig situation för Bengt-Åke men heller inte för Tre Kronor. Jag tror åter på en kalkonturnering där Sverige blir sist och näst intill förnedrat. Det är där själva charmen för de här onödiga turneringarna försvinner. Det är nödvändigt med landslagsträffar särskilt nu när det är OS om cirka två månader så det är sista chansen att spela till sig en plats. Stommen kommer vara NHL-proffs men det finns nog ett par platser för spelare från Elitserien. Jag tror Sverige kan slå ur underläge i OS, Ryssland och Kanada är redan storfavoriter till guldet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0