Tre Kronor...VM..hm


Tre Kronor närmar sig VM-turneringen...

Hockey-VM känns  som vanligt ljummet eller rätt kallt om jag ska vara ärlig. Bengt-Åke tar väl ut ett halvkasst lag som vanligt med konstiga NHL-namn och så ryker Sverige i kvarten eller nåt. Om de ens går dit. Jag vet det är bara negativiteter nu men Tre Kronor vårt hockeylandslag är inte värt hälften av vad de ska vara tycker jag. Det känns fortfarande som att Bengt-Åke inte har någon stomme i truppen. Laget i LG Hockey Games är det bästa han tagit ut sen OS i Turin då det blev guld. Såg förövrigt matchen mot Tjeckien på plats i Globen och det var det bästa jag sett av Tre Kronor i en ickeVM/OSmatch på 5-6 år!! Truppen, helheten, spelet var riktigt bra och Svenskarna såg kaxiga ut med lite självförtroende i blicken. Det var riktigt bra då.

Truppen till VM-genrepet i Czech Hockey Games,Tjeckien

Målvakter: Stefan Liv, HV 71,
                      Johan Holmqvist, Frölunda,
                      Jonas Gustavsson, Färjestad.

Backar:
                      Lars Jonsson, Brynäs,
                      Robin Jonsson, Timrå
                     Johan Åkerman, Lokomotiv Jaroslavl (Ryssland), 
                     Magnus Johansson, Atlant Mytisjtj (Ryssland), 
                     Carl Gunnarsson, Linköping,
                     Oscar Hedman, Frölunda,
                     Kenny Jönsson, Rögle.

Forwards: 
                    Tony Mårtensson, Ak Bars Kazan (Ryssland),
                    Christian Berglund, Rapperswil-Jona (Schweiz), 
                    Niklas Nordgren, do,
                    Rickard Wallin, Färjestad, 
                    Johan Andersson, Timrå,
                    Mathias Tjärnqvist, Rögle,
                    Patrik Zackrisson, Linköping,
                    Niklas Persson, do,
                    Martin Thörnberg, HV 71, 
                    Linus Omark, Luleå, 
                   Johan Harju, do,
                   Marcus Nilson, Lokomotiv Jaroslavl,
                   Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva.

Från NHL ansluter: Nicklas Grossman, Joel Lundqvist, Loui Eriksson från Dallas Stars och Tobias Enström från Atlanta Trashers. Dick Tärnström är även aktuell för VM-truppen

Turneringen i Tjeckien som pågår har väl gått så där, en förlust mot Tjeckien, en viss Jagr avgjorde, och en suddenseger mot Finland igår men truppen ser hyfsad ut. Det ska tilläggas att vi saknar ett par tunga namn som tackat nej pga skador: Marcus Ragnarsson, Johan Davidsson bland annat som är nyckelspelare med den rutin som verkligen behövs i en VM-turnering. Tycker det är ett par namn som bör trilla bort innan VM och ersättas med NHL-spelare. Tänker då på namn som Robin Jonsson, Patrick Zackrisson, Niklas Persson, Carl Gunnarsson och Oscar Hedman kanske men det är svårt. Det stora problemet är väl egentligen målvaktsfrågan. Som Johan Holmqvist spelade igår så förstår man ju varför Frölunda åkte ut i förtid i SM-slutspelet. Han läckte illa mot Finland i går och försämrade sina VM-chanser. Jag säger: Ge JONAS GUSTAVSSON chansen! Jag tror inte han gör bort sig i kassen. Stefan Liv finns ju med också så det blir nog tajt om förstespaden i VM. Men om Henke Lundqvist blir tillgänglig och vill och kan så är han givetvis första valet direkt! Angående NHL-spelare så beror det ju självklart på hur det går i första rundan av NHL-slutspelet. Om det ska förstärkas från NHL så ska det vara spetskompetens likt Henrik Zetterberg-klass, nu kan vi ju glömma Detroitsvenskarna som är 8 stycken till antalet. Tror att Red Wings går till final i år igen. Men likt hans klass. Det är ingen mening att ta dit någon på övertalning som egentligen inte vill spela VM. Det lyser igenom rätt fort och tillför inte gruppen det extra lyft som krävs. En jag vill se i VM om hans lag åker ur Stanley Cup är Douglas Murray. en Ulf Samuelsson-typ som inte backar för någonting, vem minns inte tackligen på Morozov förra året, det var mumma, så rätt att se en svensk helt orädd sänka den ryska stjärnan. Det komiska var att "Dougie" sagt till honom att "keep up your head", se upp... men det hade ryssen tydligen inte lyssnat på. SÅNT älskar jag. Det behövs fler som han, som vågar stå upp och inte vara rädd oavsett motstånd. Kanada är storfavoriter inför VM, de mönstrar minst 20 spelare från NHL, däribland Dany Heatley bara för att nämna någon. Kanada blir svårslaget och är nog en finalkandidat.

VM-truppen tas ut imorgon måndag. Återkommer med tankar och funderingar då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0