Hockey-VM: Straff-förlust: 2-3, Lettisk hockeyseger över Sverige

Lettland-Tre Kronor 3-2
(0-1 2-0, 0-1, 0-0, 1-0) efter förlängning och straffläggning

Sverige mot Lettland ska bara sluta på ett sätt..egentligen men som så många gånger förr så är det svårt för Tre Kronor att tända till mot de lite sämre nationerna men man ska aldrig underskatta något lag - ALDRIG. Svenskarna startar bra, Linus Omark som verkar ha sin livs säsong så här långt gör 1-0 på fotbollsmanér och allt är frid och fröjd men vad hände sen? Efter två perioder så har letterna vänt på matchen 2-1 och leder helt rättvist.

I den tredje perioden verkar svenskarna fattat att det var allvar. Sverige trycker på och kliver på som ett helt annat lag nu. SÅJA!  Kvitteringen väntar inte på sig utan Magnus Johansson stänkte in 2-2. Sverige trycker och trycker men pucken vill inte in. Dessvärre så åker man på en svår skada på Tobias Enström som får en tackling i ryggen och flyger in med huvudet före i sargkanten och trillar bakåt ner isen i blodpöl till slut. Han hjälps ut av banan och spelar inte mer ikväll. Antagligen inte mer i turneringen. Det såg inte bra ut. Dessutom klev ju Kenny Jönsson av i första perioden med ryggproblem. Ser tungt ut nu med två bra backar skadade. Inte mycket kvar att spela men man får nog ta ner någon forward till att spela back. Matchen är mycket bättre nu än de två första perioderna som var väldigt loja och tröga. Mer fart och mer intensitet nu, Sverige jagar segerpucken men får inte till det. Fem minuter kvar av ordinarie tid.

Jätteläge för Tre Kronor i spel fem mot fyra med 4.27 kvar. Men icke,
man kommer inte in i zon knappt utan letterna försvarar sig duktigt. 2 minuter kvar av ordinarie tid. Minuten kvar men det ser inte ut att bli nåt avgörande. Det luktar förlängning. 5 minuters förlängning väntar om det blir oavgjort.

Sudden: Letterna har en jättechans direkt men sen är det Sverige som försöker. Kristian Huselius dribblar och snurrar i anfallszon men kommer inte till någon större farlighet. Letterna tar timeout med 1.54 kvar. Inget mål här så går det till straffar. 3 straffar per lag. Lika där så blir det suddenstraffar. Ett lag gör mål och det andra missar. Letterna skapar fram en jättechans där Stefan Liv räddar utan klubba. Nära var det men inte så nära. Nej inget mål i sudden. nu väntar det straffläggning, tre stycken var till att börja med.
Straffläggningen
Tre Kronor: Mattias Weinhandl - MÅL! -  (Weinis är en säker straffskytt!)
Lettland: Alexander.. - MISS
Tre Kronor: Magnus Johansson - MÅL!! (Mange är tydligen bra på straffar)
Lettland: Martins...MÅL
Tre Kronor: Patrik Berglund - MISS   (VAD I??? PATRIK BERGLUND????? vem är det?)
Lettland: Vasiljevs... MÅL!

Lettland: Alexander....MÅL
Tre Kronor: Magnus Johansson....MISSAR och SVERIGE HAR FÖRLORAT (han skulle vara bra på straffar?)

En fråga: VARFÖR ingen LINUS OMARK i straffläggningen