TeXas Hockey - 2008/2009

RSK
  Rydaholms SK:s klubbmärke

Dags att lyfta fram Rydaholms SK:s A-lag!
De spelar i division 3 - Östra Småland. Totalt skånefritt tack och lov, skönt och slippa skånetrean för den är inte rolig, tråkiga lag med dessutom. RSK skulle spelat ikväll på bortais men Waldemarsvik har dragit sig ur så det blev en spelfri söndag. Nästa fight är på söndag hemma mot Eksjö HC som har dragit igång ett seniorlag igen efter några år utan seniorverksamhet.

Årets RSK-trupp 2008/2009 tränas av Tomas Jonasson, välutbildad och meriterad tränare inom Smålands ishockeyförbund och han tog Småland till TV-puckseger nyligen! Truppen ser intressant. Stommen är kvar från förra året men en hel del nya namn har tillkommit. Tror att det kan bli en intressant vinter och att Tomas kan få ut nåt bra av det hela. I seriepremiären klarades av galant med en klar 10-4 seger hemma mot Skillingaryds IS. RSK avgjorde matchen i sista perioden när SIS spelade med en man mindre i stort sett hela perioden. HAr själv inte sett RSK i nån match än men brorsan som lirar i laget säger att det ser bättre och bättre ut. Pappa däremot som sett alla hemmamatcherna från sidan är inte så imponerad så här långt. Jag får möjligheten att se dem hemma på söndag så det ska bli intressant att se hur det ser ut.

Jag har en dröm varje år inför en ny säsong om att "hoppas RSK blir bra i år, kunna vara med i toppen och slåss om en kvalplats uppåt". Det har jag gjort i många år nu men blivit lika besviken varenda år. RSK har harvat i blåbärsserien länge nu men trots att laget sett riktigt skapligt ut ett par år så har det inte tagit sig. Ta klivet upp en division räcker till att börja med så vi kan stångas i derbyn med "Tigrarna" i Värnamo och Alvesta bland annat. Det var några år sedan nu. 1991 var senaste gången om jag inte minns fel. Vägen dit är tuff, lång och kostsam och våra förutsättningar är inte ljusa i klubben med få ungdomar som spelar på orten. Hoppas att det bättrar sig...
RSK spelfritt ikväll alltså men så här gick det i övrigt i kvällens div.3-matcher:

Skillingaryd-Åseda 3-9:    Åseda stor favorit som vanligt ångar på
Kalmar-Lenhovda 5-6:    Lenhovda ser intressant ut, har imponerat på försäsongen
Wettern-LinTek 8-2:    Wettern ser starkt ut. Ett topp-3 lag denna säsongen
HA74-Gislaved 9-3:    HA74 ska väl också tillhöra favoriterna.
Eksjö-Virserum 3-4:   Vet inget om Eksjö men VSGF brukar ju vara rätt loja..

**Grattis ASK
som hemmabesegrade en av seriefavoriterna Kallinge/Ronneby med 3-1 - Starkt!
*Tungt
för Troja i Allsvenskan. Förlust 3-1 borta mot Björklöven.
- Minus för poplaget Växjö Lakers soom föll hemma lite oväntat mot Mora 2-4.. märkligt. Troja slog ju dem rätt enkelt

Kommentarer
Postat av: MoDo

Zacke spikade igen mot troja ;)

2008-10-26 @ 22:43:50
Postat av: ghostman

tjo ser bra ut ..men stick inte ut blogghakan för långt eller va tusan skit idet det går ju att sy:P

2008-10-29 @ 17:32:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0