Kvällens Allsvenska hockey

Leksand
vann toppmötet med Växjö Lakers, 2-5, i ett kokande lakerdome i Växjö. Växjö var det piggare laget från början men Leksand jobbade sig in och höjde sig betydligt ju längre matchen led, LIF blev till slut för tunga för VLH och avgjorde med sin tyngd. Det var en riktigt bra hockeymatch med bra stämning och tuffa tag på isen. Tycker VLH gjorde var de kunde för att försöka välta seriefavoriten.

Troja ledde
hemma mot Borås men tappade allt i den sista perioden. Borås vände på 10 minuter i den sista perioden och Borås gynnas verkligen av att ha möjligheten till elitserielån. Henrik Eriksson, HV71 och Simon Hjalmarsson, Frölunda gjorde varsitt mål innan tredje kom i tom kasse på slutet. Tung förlust för Troja det.

AIK hänger på i toppen, seger ikväll 4-1 över Mariestad på bortais. AIK kommer nog med stor sannolikhet spela i Kvalserien och där kan man få till ett stockholmsderby för Djurgården är ju som bekant riktigt illa ute just nu.

*** Malmö förlorade i Sky Com Arena i Umeå mot Björklöven med 2-3 gott gott det. Löven som har haft en tung säsong så här långt tog en 2-0 ledning och Malmö kom aldrig ikapp.