Ketchupeffekt, flytet, segerdans, feststämning, 7-0 MAKALÖST på Hovet!

Andreas Holmqvist och Andreas Engqvist stora matchhjältar för DIF med 2 mål var ikväll
undre bilden: Dick vallar in 6-0 via Zackes benskydd.

Min tipparplan ikväll: (förlust 2-3) gick hem så himla gött. Det var precis vad jag hoppades på!

Vet inte vad jag ska säga om kvällens match...tagen av att det blev en så stor seger. Min tipparplan gick hem, det känns helskönt. Matchen var inte ens 5min gammal när Karol KRIZan klev av eftter 3-0 till Djurgården. Fredrik Linkan Bremberg stångades framför mål och gav DIf ledningen tidigt, Wesslau räddar helt överspelad med en jätteförflyttning på Svartvadets chans. 1-1 där och det hade helt klart blvit en annan match. DIF spelade riktigt bra de första 10 minuterna och såg heltaggade och brann av revanschlusta. Modo kom igång lite spelmässigt men inga mål. Andreas Holmqvist sköt 4-0 49 sekunder in på andra perioden.Ridå  & Gonatt Modo! och minst en anhängare fick nog och gick hem och ville inte se mer av matchen :) Modo försökte tappert men det såg ganska uppgivet ut. För Djurgården studsade verkligen pucken deras väg. 5-0 och 6-0 var snygga mål. Dick Axelssons 6-0 var en delikatess, Bremberg låg bakom förstås. Hockeygodis i hög klass. Frågan var hur det skulle sluta och om Wesslau fick hålla nollan. 7-0 blev sista målet efter att Ante Engqvist skjutit på Hasse Jonssons skridsko och klubba in i mål. Studsen som sagt på DIF:s sida och jag måste säga att nu förtjänade vi det ordentligt. I mitten på tredje perioden fick DIF-klacken glädjefnatt och började tåga och dansa runt rinken - underbara tv-bilder! Publiken stod upp och klappade DIF de sista 4 minuterna till slutsignalen. Stämningen i Hovet var helt enorm och festlig!

Riktigt kul och se Jimmie Ölvestad tillbaka som en frisk fläkt ikväll men det var fler som bör hyllas: Andreas Holmqvist, David Printz slet som ett djur, Timmy Pettersson skön comeback, Dick Axelsson dribblade, Fredrik Bremberg briljerade, Andreas Engqvist var distinkt men framförallt Gustaf Wesslau som fick hålla nollan. 38 skott räddade Gurra i kassen, riktigt skönt och se.

Det gäller för DIF att inte tro att vi är världsmästare efter matchen ikväll. De får suga på karamellen ikväll men imorrn är det fokus för nästa fight borta mot Skellefteå på lördag. Segern idag ger lite arbetsro men det är bara att jobba vidare i nästa match.

***Marcus Nilson kanske vänder hem till DIF nästa säsong. Rykten gör gällande att Mackan är sugen på att komma hem. Varmt välkommen i såna fall säger jag

*** Jonatan "Jonte" Hedström klar för CSKA Moskva o lämnar Timrå med omedelbar verkan. Undrar vad det betyder för Timrå nu.