Kenny Jönsson

Rögle-Djurgården 4-3 (0-1, 1-2, 3-0)
Skott: 33-38
Kenny Jönsson sköt hem segern för sitt Rögle
i en konstig match. DIF startade pigga som aldrig förr. Ledning med 0-1 efter Brembergs tråcklande och 18-5 i skott. Det var full fart, snabba pass och ett alert DIF på isen. Men tyvärr så drar man matchen igenom på sig onödiga utvisningar som Rögle tar vara på. 1-1, 3-3 och 4-3 i spel i numerär underläge. Det håller inte. Vi vinner inga matcher i det båset på andra sidan. Domare Sören Persson var heller i och för sig helt opåverkad av en fanatisk hemmapublik. DIF gör ca 45 av 60 minuter bra ikväll, vad som händer sedan det fattar inte jag i alla fall. Man vinner skotten med 38-33 men har bara 5 skott i sista. Nu är krisen total det kan då ingen förneka. DIF är ett kvalserielag just nu och det svider nåt enormt att säga det men det är bara att titta i tabellen. En seger på 12 matcher är inte elitserieklass. Jag trodde på seger efter 1-3 när DIF såg vassa och piggare ut än på länge. Spelet i numerärt underläge ser så darrigt ut. DIF blir nervösa, det är precis som de vet att nu släpper vi in ett mål. Det har börjat gro i skallarna på spelarna nu hur läget är.

Nu väntar en ödesvecka i bottenstridens tecken för Djurgården. Timrå hemmatisdag, Södertälje bortatorsdag. De två matcherna är nyckelmatcher för om DIF ska lämna träsket eller lägga sig platt där i.

I övrigt i kväll:
HV71-Skellefteå 3-4: SAIK vänder 1-3 till 3-4 och tar hem matchen i sudden!
Modo-Södertälje 3-0
: Modo tar en riktigt livsviktig seger, har det vänt nu?
Färjestad-Frölunda 0-2: VF vinner starkt på bortais. Tillhör numera topp 4

Sena matcher:
18.30: Linköping-Timrå 2-6
Hoppades på att LHC skulle göra sitt jobb och besegra Timrå ikväll men icke. Timrå som hade flytet med sig, tog en rättvis kämpaseger och är på väg uppåt igen. Därmed petade de ner DIF på näst sista plats i tabellen. Sug på den, sug på den....

19.45
: Luleå-Brynäs 3-3 efter sudden
Matchstarten blev kraftigt försenad på grund av att Brynäs flyg till Luleå blev kraftigt försenad p g a snöovädret i Södra Sverige. När väl matchen kom igång var det Luleå genom Johan Harju som tog tag i taktpinnen. Brynäs kvitterade men hemmalaget ryckte till 3-1 med 17 minuter kvar. Brynäs gnetade vidare och lyckades komma ikapp, kvitteringen kom med 4 minuter kvar. Eferföljnde förlänging blev mållös.