HV71 hämtade hem tre enkla poäng

Jätteläge för Bremberg men pucken går utanför
Djurgården fortsätter förlora
. Idag kom 9:e förlusten på de senaste 12 matcherna. Matchen förloras redan efter i den första perioden. Luften gick ur hemmalaget efter att HV71 gjort 2-0 i spel fem mot fyra. En mållös andra perioden där DIF leder skottstatistiken hela matchen och helt sabla otroligt så skjuter DIF 41 skott och gör ett mål. Man ska normalt sett vinna en sån match men HV71 var disciplinerade och effektiva. Niklas Anger väckte hoppet med sitt reduceringsmål men återigen så avgör det att DIF dels drar på sig utvisningar och inte klarar döda powerplay man får emot sig utan David Petrasek klämmer in matchavgörande 1-3 i 5mot4. DIF försöker trycka på men det öppnar upp bakåt. Andreas Falk sätter definitivt punkt med sitt andra mål när han gör 1-4 14.35 in i slutperioden.

Yared Hagos

Yared Hagos
som inte lyckats i HV ännu sen han kom dit kom i rampljuset och med på listan oschyssta-fega-fula-tacklingar. Hagos fega knätacklingChristian "Fimpen" Eklund var riktigt ful och så vansinnigt onödig. Men kanske inte är så lätt när man väljer att gå till ett lag som tredje-fjärde center istället för att välja ett lag där han får speltid och få visa vad han går för. En av elitseriens floppvärvninigar helt klart. Att sen HV gör ytterligare ett mål i tom kasse spelar ju ingen större roll. 1-5 men skottvinst med 41-25. Nånting är fruktansvärt fel i DIF. Ingen som visar vägen framåt och bakåt läcker målvakterna som ostar. Wesslau sa i en intervju efter förra matchen att även om försvararna inte hjälper mig så ska jag kunna suga in ett par extra puckar men det är tyvärr inget som sker. Jag antar att DIF tvingas leta efter spetsnyförvärv eller spelare som kan komma in och ruska igång truppen ordentligt, Tomas Montén hänger riktigt löst nu tror jag annars är det väldigt konstigt. Krisen är total i DIF-lägret.

Övriga matcher ikväll:
Brynäs - Timrå  2 - 1
Målvakterna Jakob Markström och Johan Backlund storspelade
i denna match där det blev en knapp hemmaseger.

Luleå-Rögle 5 - 3
Seriens vassaste lag fortsätter sitt segertåg. Rögle stretade emot bra och tog ledningen i matchen men Luleå vände. Rögle kvitterade innan Lubos Bartecko gjorde viktiga 3-2 i 5mot4. Johan Harju satte 4-2 två minuter in på tredje och efter det

Skellefteå-Södetälje 4 - 3
Skellefteå fortsatt starka hemma och så också idag trots att SSK vaknade till i tredje, reducerade 4-1 till 4-3 och gjorde allt för en kvittering men till ingen nytta. SSK drar på sig två utvisningar i slutet, lite osmart när man jagar kvittering och vem fick skit för det? domaren så klart. När slutsignalen gick fick domaren ett antal SSK-spelare på sig. Bara att konstatera att Stockholmslagen är riktigt illa ute. Vet att många stockholmshatare jublar nu men det är inte bra för hockeysverige sen får ni säga vad ni vill!!!! Svensk hockey behöver stockholmslagen - enkelt!