Domarn han är svart och vit....

Domarn han är svart och vit....liknar mest en fågelskit.

Christer Lärking

Domarna i svensk hockey
är i hetluften efter ett par mindre lyckade domarinsatser. Christer Lärking vs Andreas Jämtin där Lärking vill visa vad han kan och ger Jämtin 10 min för ett halvförsök till tackling. Det är ju under all kritik hur Lärking agerar här. Och det värsta är att de lever i en skyddad värld. De ska aldrig ta kritik utan de verkar alltid en bra insats. Domarna tycker ofta att spelare och ledare beter sig illa. Men varför ska inte domare få tillsägelse och avstängning för en dålig insats? Man borde göra det för att markera men också för att höja kraven och få upp kvalitén på domarna. Felet är kanske att domarna har sån ojämn nivå för varje match. Tycker i och för sig att Lärkings insats mot HV var riktigt låg och inte tala om Sören Perssons insats i Rögle-DIF. Rögle har blott två utvisningar och DIF 8, varav 5mot3 i slutet som avgör hela matchen. Nicklas Danielsson fick ju matchpenalty för abuse: Danielsson hävdar att han inte sagt något till Persson. Perssons två blinda möss till linjeman hävdar att Danielsson sagt "Jävla bögjävel" till Persson. det är lågst...så in i lågst!!! Kommer inte ihåg heller vem som dömde DIF-Frölunda förra torsdagen men där var det två horribla utvisnngar var av en blev matchavgörande. Jag tycker det är så in i bombens tråkigt när en domare gör bort sig så. Ok. Spelare och ledare är absolut aldrig felfria utan det gnälls rätt mycket från det hållet. Niklas Sundström Modo, Johan Davidsson, HV71 är två som alltid ska ifrågasätta varje domslut, Fredrik Andersson, Modo är en som brukar höras från ledarhåll som vrålar på domarenvisst finns det rötägg på spelar och ledarsidan med men domarna får aldrig officiell kritik från sina högsta när de gör fel. Det tycker jag är fel. Tycker de ska få sig en känga när de presterar dåligt som i Lärkings och Persson fall exempelvis. Nåt måste göras åt det för att slippa denna debatt som kommer upp varje gång det har vart ett osäkert bedömande av domarna.

Niklas Wikegårds uttalande och reaktion i Hockeykväll är klockren. Han har rätt där. Tycker inte det är nåt påhopp heller på FegLärking utan tycker Niklas bara betonar hur dåligt det var och att något måste göras.

Upp till debatt! mera så det händer nåt! domarstatusen är för ojämn och håller inte den klass Elitserien kräver. Ska vi då även ha 4 domarsystem med två huvuddomare per match så vill det till att de här svarvita gubbarna vet vad det är dom håller på med!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0