Sorry att det vart tyst här inne på ett par dagar, har bara kunnat blogg lite spontant emellan tunnelbaneåkandet och shoppandet i storstaden. Åkte hem tidigt som..... idag, direkt till skolan och presenterade vårt grupparbete men är efter en middag & Andra avenyn fylld med bloggenergi igen.

- - - - > RYDAHOLM VANN - IGEN!! 5-1 borta mot Virserum!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Djurgården-Färjestad 3-2 (1-0 0-2 2-0)
Publik: 5092

Det var kul att vara på plats o se denna match. Första gången jag ser DIF-FBK, har mest sett DIF på bortais i Kapellet mot Kyrkans vänner nere i Bibelbältet, så det är ju nåt helt annat att sitta på Hovets läktare och se mina idoler på hemmais och just mot Färjestad -ärkerivalerna nr 1. När matchen började så såg det inte ut att vara så mycket folk för det var många stolar som gapade tomma så jag räknade kanske med strax över 4000 pers men det gick över 5000 så det var väl ändå ok för att vara i Stockholm när det inte går så bra för DIF tyvärr..för det är nu det behövs som mest så en stor eloge till JK som varenda match har en klack som slår vilken bortaklack som helst - när som helst!

DIF börjar matchen piggt och sätter press på ett skadedrabbat FBK som inte är riktigt vakna i början. 1-0 är rättvist efter första perioden, FBK kommer upp lite men det är hemmafördel efter första perioden. I den andra perioden så kommer FBK igång på allvar och jobbar sig in och fixar kvittering, efter det så börjar DIF bli darrigt igen och FBK tar över mer och mer. 1-2 är egentligen orättvist men FBK är effektiva och vassare i avsluten ska sägas. DIF har i och för sig fyra!! stolp och ribbträffar så pucken fortsätter att spela DIF ett elakt spratt. DIF skapar några chanser men pucken vill inte in. Det luktar förlust efter den andra perioden. Jag säger till Ida i slutet på perioden: "att gör FBK 1-3 så är det ridå"....

Men DIF kommer ut i den tredje och ser verkligen taggade ut och startar tredje med tempo och spelglädje trots underläget. 2-2 kommer och det känns annorlunda.. -ska de bli poäng idag?- jodå. Matchens lirare blev en inhoppande Mikael Ahlén! som den killen sliter och är obekväm, kanske inte världens skridskovirtuos men ack så oöm och obekväm för motståndaren. Han står framför mål och irriterar flera gånger under matchen och det lönar sig till slut när han står där framme när Jimpa Ölvestad dragit upp ett anfall och skjutit så Jonas Gustafsson får släppa retur och där står Micke och vispar in 3-2. Vilken glädje som Micke visar och slänger sig i famnen på Jimpa som kommer för att gratulera. DIF leder 3-2 med 13 minuter kvar och där domaren som måste nämnas: Sören Persson - vad in i hela hälsingland gör han på isen? Han har ingen koll på matchen utan dömer lite som han vill och vilken konstig nivå. Tur för honom att han inte orsakar förlust denna kvällen med (som han gjorde nere i Ängelholm ni vet när Rögle vände 2-3 till 4-3 när han fixade så DIF fick spela 4mot5 i stort sett hela sista perioden) Nej allvarligt talat så håller han inte elitserieklass..inte än ialla fall.
FBK får ett par möjligheter i spel fem mot fyra men DIF reder ut stormen. FBK känns vassare i anfallen för det känns farligt varenda gång de är i anfallszon och DIF slarvar många gånger men Gustaf Wesslau i målet har lite flyt med ett par puckar som dimper ner framför och på honom men gästerna lyckas inte kvittera utan DJURGÅRDEN slår Färjestad med 3-2, härligt är bara förnamnet på känslan när jag & Ida lämnar Hovet...