DIF vände till suddenseger!

David Schneider har precis avgjort med sin styrning på  Ragges skott till 3-2

Djurgården vann igen! Men gudarna ska veta att det satt hårt inne. Skotten vann man med 31-11 men har så himla svårt att göra mål medans gästerna gjorde 0-1 på sitt första skott, 8-0 i skott för DIF då. 0-1 var orättvist på ett sätt men DIF var uddlöst håglöst framåt medan Luleå var vassa varenda gång de var i anfallszon. Det var ingen kamp i första perioden heller, sömnigt värre faktiskt. DIF kommer ut i andra och är virriga i egen zon och slarvar och är överallt och ingenstans. Luleå har ett par bra chanser att göra 0-2 men pucken studsar lite DIF:s väg. Skottfördel DIF efter första men underläge och Luleå var inte nöjda med sin period heller. DIF får en kanonstart i andra efter lite snurr i anfallszon så blir det kvittering. David Schneider gör 1-1 när han är påpassligt framme och tar vara på en retur. Råg i ryggen för DIF där men under matchen finns det även en domare på isen och så även ikväll. kan ni tänka er... Morgan Johansson har en konstig nivå och tar billiga utvisningar åt båda håll men DIF får lida för det i ett 4mot5 i slutet på andra. Linus Tjockis Omark gör 1-2 och jag tror bestämt han sprang och köpte en trisslott i paus eller så borde han gjort det efter sitt flippermål via DIF-backs skridskor och förbi Wesslau i DIF-målet. 1-2 och det kändes blyytungt. DIF kämpade frenetiskt i tredje för ett kvitteringsmål och det satt hårt inne. Domaren fortsatte att spela spelarna ett spratt med sin pajasnivå. Bedrövligt Morgan Johansson från Ljungby!! Marcus Ragnarsson syns inte så mycket som han gjorde innan utan har väl trillat in in i DIF:s dåliga form men han såg till att kvittera på ett skott i spel 5mot4. 2-2 kändes rättvist på nåt sätt men både jag och Patrik som såg matchen ihop med en luleåsupporter som försvann med 5-6 minuter kvar. Det är så när tanten kallar.... *Han* slapp se Ragges 2-2 och även målet i sudden där åter Ragge var inblandad igen. Ragge drar först på sig en tvåa och ger Luleå chansen att avgöra på ordinarie tid men istället kommer han in och slänger iväg en puck mot mål som DAVID SCHNEIDER styr in 3-2 och avgör matchen! pust och stön, två poäng och faktiskt två raka segrar nu på sistone. Dessvärre vann SSK ikväll borta mot LHC med 2-1 och är en poäng före i botten.

Sista matchen innan juluppehållet mot Brynäs i Läkerol Arena på lördagkväll med ett förhoppnignsvis stort Järnkaminerfölje som fått 550 biljetter till matchen!

Övriga matcher:
Brynäs-Modo 1-2 e sudden: Tråkigt resultat...
Linköping-Södertälje 1-2: SSK gör det svårt för DIF
Färjestad - HV71 2-3. Avgörande med 11 sekunder kvar av matchen
Skellefteå-Rögle 5-2: SAIK avgjorde tidigt med 3-0 och Rögle inkasserade sin 6:e raka förlust
Timrå-Frölunda 4-3 e sudden: TIK vände underläge till seger